Žiemą bus valomos tik pagrindinės miesto gatvės | Kas vyksta Kaune

Žiemą bus valomos tik pagrindinės miesto gatvės

Archyvo/ R. Tenio nuotr.

Kelininkai jau prieš beveik mėnesį tikino, jog yra pasiruošę žiemos sezonui, tačiau didžioji dalis kauniečių gali nesitikėti, kad žiemą bus nuvalyti keliai ties jų namais, mat bus valomos tik tos gatvės, kuriomis važiuoja viešasis transportas. Tokių gatvių viso labo mieste yra 43.

Iškritus pirmajam sniegui bei artėjant ir kalendorinei žiemai, dažnas kaunietis pagalvoja, ar kelininkai tikrai tinkamai prižiūrės miesto gatves. Gyventojai tikisi, kad bus valomos ir barstomos visos gatvės, kuriomis jie keliauja į darbus, tačiau to tikėtis tikrai naivu. Valymo ir barstymo mašinos išvažiuos tik į pagrindines Kauno gatves.

„Mieste yra patvirtintas gatvių valymo sąrašas. Kauno mieste yra apie 1300 gatvių, tačiau valomos bus tik 43. Tai tokios gatvės, kuriomis važiuoja viešasis transportas, magistraliniai keliai bei centrinė miesto dalis, vadinama pėsčiųjų zona. Tai nuo Rotušės iki Vytauto prospekto. Neverta tikėtis, kad gatvė žiemos metu bus pravalyta, jei ja nevažiuoja viešasis transportas“, – radijo stoties „Tau“ eteryje tikino „Kauno Švara“ miesto valymo skyriaus viršininkas Vytas Bancevičius.

Kelininkai prižiūri ne tik gatves, bet ir šaligatvius. Tiesa, šaligatviai yra valomi tik ties tomis gatvėmis, kuria važiuoja valymo mašinos. Visos kitos teritorijos yra paliktos gyventojų nuožiūrai. Tačiau primenama, kad gyventojai patys gali kreiptis į kelininkus ir prašyti pagalbos, jei išvažiuoti neįmanoma, bet už tokią paslaugą reikės sumokėti iš savo kišenės.

„Tokiais atvejais, kai yra pūga ar gausus snigimas, pirmiausia valomos magistralės. Jei lieka laiko, galima ir gyventojams padėti, žinoma, jei jie sutinka primokėti“, – sakė V. Bancevičius.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA