Eglutės angelai šią naktį stebuklingai pakilo | Kas vyksta Kaune

Eglutės angelai šią naktį stebuklingai pakilo

Jono Danielevičiaus nuotr.

Pagrindiniu šventinio laikotarpio akcentu tapsianti pagrindinė miesto eglė šįmet ir vėl žada nustebinti kauniečius ir visus lietuvius. Debesų eglė – taip pavadinta iš plastikinių puodelių pagaminta ir ore pakibsianti Rotušės aikštės puošmena jau baigiama statyti.

Pagrindinę Kauno miesto kalėdinę eglę kurianti menininkė Jolanta Šmidtienė neslepia, kad kiekvienais metais vis sunkiau sugalvoti kažką naujo ir originalaus. Praėjusią naktį pirmieji angelai jau pakilo ir papuošė šiųmetinės Kalėdų eglutės karkasą.

„Kalėdos dažniausiai mums asocijuojasi su stebuklais, todėl natūraliai žmogaus akys krypsta į dangų, o ten – debesys. Tai ir paskatino pasirinkti debesų motyvą. Šiemet rotušės aikštėje kauniečiai galės džiaugtis virš žemės pakibusia debesų egle. Pati eglė pagaminta iš „debesų“ t.y. putplasčio puodelių struktūros ir nuo žemės bus pakilusi apie penkis metrus. Ant eglės sėdės 12 angelų, kuriuos sukūrė profesionalūs skulptoriai iš Kauno ir Alytaus. Žmonės galės ateiti po egle, prisiliesti prie sidabrinių grandinėlių ir taip sukurti ryšį su danguje sklendžiančia egle“, – pasakojo menininkė.

„Neabejoju, jog šiųmetinė Kauno kalėdinė eglė vėl bus išskirtinė, o ją gyvai apžiūrėti važiuos ne tik kauniečiai, bet ir kitų šalies miestų gyventojai. Kauno eglės jau šešerius metus iš eilės pripažįstamos gražiausiomis Lietuvoje. Tikiu, kad ši puiki tradicija nebus sulaužyta ir šįkart“, – teigė Kauno meras Andrius Kupčinskas.

Kalėdų eglės įžiebimo šventė vyks paskutinį šio mėnesio šeštadienį (lapkričio 29 d.). 17.30 val. prasidėsiančią šventę tiesiogiai transliuos LRT televizija. Kaip teigė Kauno kultūros centro „Tautos namai“ kultūros projektų vadovė Jolanta Lakštinienė, visa eglutės įžiebimo šventė bus susijusi su ta pačia debesų tematika, o jos metu ant scenos pasirodys dainininkai Edgaras Lubys ir Liepa Mondeikaitė, Kauno burgundiškasis choras bei KTU akademinis choras „Jaunystė“ (vad. Danguolė Beinarytė).

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA