Pareigūnai pėsčiųjų perėjose budi prevencijos tikslais | Kas vyksta Kaune

Pareigūnai pėsčiųjų perėjose budi prevencijos tikslais

Archyvo/ R. Tenio nuotr.

Kauno apskrities policija lapkričio mėnesį aktyviai vykdo prevencines priemones, skirtas pėstiesiems eismo dalyviams. Vienydami pajėgas Kauno policijos pareigūnai lapkričio mėnesį budi pėsčiųjų perėjose ir jų prieigose.

Prevencija rūpinasi Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau – Kauno apskr. VPK) Kelių policijos valdybos Tarnybos organizavimo skyriaus ir Kelių patrulių kuopos, Kauno apskr. VPK Patrulių rinktinės bei Kauno apskr. VPK Viešosios tvarkos valdybos Prevencijos skyriaus pareigūnai.

Pareigūnai jau budėjo Garliavoje, Karmėlavoje, Kauno mieste (R. Kalantos g., Baltų pr., Baltijos g., Taikos pr./ Kaimynų g., Taikos pr. ties „Trys berželiai“, Varnių g., V. Krėvės pr., Pramonės pr., Veiverių g., Baršausko g., Sukilėlių pr.).

Vykdomos priemonės metu sutikti pėstieji, kertantys gatvę ir esantys pėsčiųjų perėjos prieigose, šviečiami saugaus eismo tematika. Pėstiesiems eismo dalyviams dovanojami atšvaitai bei dalinamos skrajutės su informacija apie pėsčiųjų pareigas. Kauno apskr. VPK Kelių policija nori priminti, kad tiek transporto priemonės vairuotojai, tiek ir pėstieji eismo dalyviai turi pareigas, kurių reikia laikytis, užtikrinant eismo saugumą keliuose ir saugant savo gyvybę.

Primename, jog prieš kertant pėsčiųjų perėją, pėsčiasis privalo įsitikinti, ar transporto priemonės jį praleidžia. Dažnai pėsčiasis gatvę kerta ne pėsčiųjų perėjoje, o keli metrai nuo jos, neįvertindamas situacijos, kad vairuotojas gali nesitikėti išvysti pėsčiąjį ne tam skirtoje vietoje ir nespėti sureaguoti bei sustoti laiku. Net ir eidamas pėsčiųjų perėja, pėsčiasis turi neprarasti budrumo ir einant stebėti aplinką, ypač tamsiu paros metu ar esant blogam matomumui. Dažnai pėsčiųjų perėjos prastai apšviestos ar prastai matomos lyjant, sningant, todėl tokiais atvejais, pėsčiasis neturintis atšvaito, tampa dar sunkiau pastebimu vairuotojui. Matykite ir būkite matomi.

Kauno apskrityje per šių metų 10 mėnesių administracinėn atsakomybėn patraukta 3 477 pėstieji (pernai metais per tą patį laikotarpį – 2 001) bei 697 vairuotojai (pernai metais per tą patį laikotarpį – 353), kurie nestojo prieš pėsčiųjų perėją.

Kauno apskrityje jau žuvo 44 asmenys, dar 640 buvo sužeisti, todėl Kauno apskrities policija ragina vairuotojus laikytis Kelių eismo taisyklių, būti drausmingiems kelyje bei linki saugaus kelio! Tik kartu rūpindamiesi savo ir kitų saugumu laimingai pasieksime kiekvienos kelionės tikslą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA