Kauno hidroelektrinei suteiktas Algirdo Brazausko vardas | Kas vyksta Kaune

Kauno hidroelektrinei suteiktas Algirdo Brazausko vardas

R. Tenio nuotr.

Prieš metus pradėta gvildenti idėja pavadinti Kauno hidroelektrinę prezidento Algirdo Brazausko vardu, šiandien tapo realybe. Atidengti įamžinimo lentą padėjo Algirdas Butkevičius.

2013-ųjų metų rugpjūtį vyriausybėje buvo pradėta svarstyti apie A. Brazausko vardo suteikimą Kauno hidroelektrinei. Po ilgų diskusijų ir prieštaringų vertinimų, įprasminta pirmoji prezidento darbo vieta. Susirinkę artimieji džiaugiasi, jog pagaliau buvo pritarta šiam spendimui.

„Aš esu labai laiminga, kad elektrinė pavadinta šituo vardu. Apie tai jau nuo tėvo mirties buvo kalbama, bet esame dėkingi, kad šis planas yra įgyvendintas. Tai buvo jo karjeros pradžia, todėl labai dažnai apie tai atsimindavo ir mums pasakodavo“, – kabėjo prezidento dukra Laima Mertinienė.

„Jau seniai lietuviai norėjo pažaboti mūsų didžiosios upės energiją ir pagerbti pirmąjį atkurtos Lietuvos prezidentą. Tai svarbu, nes čia prasidėjo vienas iš svarbesnių prezidento gyvenimo etapų. Būnant studentu, jis čia atliko praktiką, o vėliau buvo pirmasis jo darbas. Tuo metu jis pradėjo savo darbo karjerą nuo techninės priežiūros inžinieriaus pareigų ir iš kart pasižymėjo savo principingumu“, – dalinosi ministras pirmininkas A. Butkevičius.

Tai jau ne pirmas objektas, kuriam suteikiamas Algirdo Brazausko vardas. Visgi, artimiausi žmonės norėtų, kad prezidento vardu būtų pavadintas dar vienas objektas.

„Tokio kaip jis Lietuvoje, ko gero, dar šimtą metų nebus. Paėmus bet kokį objektą, visur yra jo darbo indėlis. Tai ir vyriausybę, seimo rūmai, prezidentūra, liftas į Gedimino pilį ir kiti. Nežinau, ar dar bus kas nors jo vardu pavadinta, tačiau aš norėčiau, kad būtų jo vardu pavadintas reljefas ant prezidentūros fasado, nes jo iniciatyva ta prezidentūra yra įsteigta ir tas objektas nepaprastai gražus“, – kalbėjo prezidento žmona Kristina Brazauskienė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA