Kauną sudrebins vaikams ir jaunimui skirtas teatro festivalis | Kas vyksta Kaune

Kauną sudrebins vaikams ir jaunimui skirtas teatro festivalis

R.Tenio nuotr.

Jau gruodžio 1–5 dienomis Kaune ir Kauno rajone po 5 metų pertraukos vyks IV tarptautinis festivalis „Jėga!/Cool!“, kurį organizuoja teatrų vaikams ir jaunimui asociacija „Asitežas“. Iš gausybės spektaklių repertuaro, kiekvienas išsirinks sau ir savo šeimai tinkamiausią spektaklį. Verta dalyvauti ir todėl, kad dalis spektaklių nemokami.

Asitežo festivalis rengiamas jau ketvirtą kartą. Jo tikslas – parodyti jiems tikrąjį teatrą ir auginti kultūringą, teatrą vartojantį žmogų. Spektakliai suskirstyti pagal amžiaus grupes, tad kiekvienas atras sau tinkamiausią.

„Festivalyje pasirodys įvairių šalių aktoriai, bus surengti seminarai, kuriuose bus pasakojama, kaip tapti dramaturgais, kaip teatrą padaryti patrauklų atskieties vaikams. Patys spektakliai ypatingi tuo, jog suskirstyti pagal amžiaus grupes. Yra spektaklių, skirtų iki 5 metų vaikams, visai šeimai, jaunimui ir pan. taip suskirstyti būtina, nes kiekviename spektaklyje kalbama kita kalba ir kitomis priemonėmis, kurios yra artimiausios konkrečiai amžiaus grupei“, – kalbėjo Asitežo asociacijos prezidentė Violeta Padolskaitė.

Festivalio repertuaras ypatingai gausus. 25 trupės iš Lietuvos ir užsienio šalių suvaidins per 30 spektaklių vaikams ir jaunimui. Net 10 spektaklių Vokietijos, Danijos, Italijos, Estijos ir Latvijos teatro kūrėjai žiūrovams padovanos nemokamai. Spektakliai bus vaidinami Nacionaliniame Kauno dramos, Kauno valstybiniame lėlių, Kauno mažajame teatruose, Vytauto Didžiojo universitete, šokio teatre „Aura“, Teatro klube, taip pat – Raudondvaryje ir Vilkijoje. Klounų komanda „Raudonos nosys“ mažuosius pacientus džiugins Kauno ligoninėse.

Organizatoriai pasirinko spektaklius rodyti paprastomis dienomis, kad mokytojai turėtų galimybę su visa klase atkeliauti į teatrą. „Yra daug vaikų, kurie iš vis nėra matę teatro, todėl kiekvieno žmogaus pareiga yra nešti teatrą iki vaikų“, – sakė Šiaulių teatro aktorius Aurimas Žvinys.

„Sunku nuspėti, kokią detalę vaikas pasiims iš teatro ir kaip tai paveiks jo gyvenimą. Todėl tikimės, kad vaikas, būdamas scenoje kartu su profesionalu, turės pačius geriausius atsiminimus“, – kalbėjo festivaliui duris atvėręs Nacionalinio Kauno dramos teatro generalinis direktorius Egidijus Stancikas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA