Kulautuva – prestižinis Kauno rajonas | Kas vyksta Kaune

Kulautuva – prestižinis Kauno rajonas

R. Tenio nuotr.

Kulautuva – nedidelis, bet labai jaukus miestelis, savo laiku pripažintas kurortu. Dešiniajame Nemuno krante įsikūręs miestelis lankytojus vilioja neapsakoma ramuma bei pušų ošimu, mat didžioji dalis Kulautuvos yra apsupta medžiais.

Kulautuva yra kurortinis miestelis ne tik dėl supančių pušų. Čia atvyksta ne tik sveikatintis ištroškę žmonės, bet ir praleisti laiką gamtoje. Mat iš Kulautuvos galima pasiekti aplinkinius miestelius čia nutiestais takeliais, vingiuojančiais per miškus. Vienas iš pažintinių takų – sveikatingumo ir rekreacijos takas, kuris tęsiasi apie tris kilometrus iki Tamaros kalno.

O ir per patį miestelį pasivaikščioti smagu. Tarp medžių įsikomponavę namai sukuria jaukią atmosferą. Yra parkelis, kuriame jaukiais vakarais būriuojasi žmonės.

Kam nepatinka vaikštinėti gatvelėmis ar ošiančiais pušynais, laiką gali praleisti prie Nemuno. Kulautuvoje įrengta mažoji laivų prieplauka. Tiesa, čia veiksmas vyksta labiau vasarą, tačiau ir dabar galima keliaujant pakrante, pasigrožėti Nemunu ir pajusti tą tikrąjį ramumo jausmą, kai žinai, jog esi miestelyje, bet kartu ir prisilieti prie gamtos.

Kulautuva ypatingai garsėja akacijomis. Nuo šių augalų ir kilo tradicinio bardų festivalio „Akacijų alėja“. Dainuojamosios poezijos festivalis nuo 2001-ųjų kviečia visus prijaučiančius tokiai muzikai, susiburti į vieną vietą ir nepakartojamai smagiai praleisti laiką.

Kauno rajono savivaldybė

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA