Paskutinėmis sekundėmis „Žalgiris“ pralošė ispanams | Kas vyksta Kaune

Paskutinėmis sekundėmis „Žalgiris“ pralošė ispanams

R. Tenio nuotr.

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai antrąjį Eurolygos ratą pradėjo kovingai, bet rungtynių pabaigoje sėkmė nusišypsojo labiau tituluotiems varžovams. Šeštojo turo mače „Žalgirio“ arenoje kauniečiai nusileido Madrido „Real“ komandai 66:68. Paskutinėmis rungtynių sekundėmis žaidimas virto ypatingai intriguojančia kova. Sirgaliai atsistoję stebėjo, kaip baigsis paskutinės rungtynių akimirkos, bet tai nepadėjo „Žalgirio“ komanda keliais taškais pralaimėjo.

Žalgiriečiai pilnutėlėje „Žalgirio“ arenoje susitikimą pradėjo puikiu darbu gynyboje bei greitu žaidimu puolime: tritaškiu pirmuosius taškus pelnė Paulius Jankūnas, du rezultatyvius prasiveržimus atliko Vytenis Lipkevičius – 7:2. Antrą tritaškį įskraidino komandos kapitonas P. Jankūnas (10:4), varžovą pergudravęs Jamesas Andersonas pridėjo dvitaškį (12:7). P. Jankūnas nesunkiai prasibrovė link krepšio ir rinko aštuntąjį savo tašką, tačiau „Real“ ekipa į tai atsakė atkarpa (0:10) bei persvėrė rezultatą – 14:19. Už vaidybą technine pražanga buvo nubaustas Andresas Nocioni, bet nepaisant to svečiai iš Ispanijos tęsė spurtą ir per pirmąsias dešimt minučių susikrovė dviženklį pranašumą – 14:24.

Kaip ir rungtynes, taip ir antrąjį kėlinį, užtikrinčiau pradėjo kauniečiai, kurie J. Andersono keturių taškų dėka mažino atsilikimą – 18:24. Tiesa, ispanai greitai susigrąžino saugesnę persvarą (18:30). Du tolimi žalgiriečių šūviai vėl sukėlė emocijų bangą arenoje: tritaškius iš skirtingų kraštų realizavo Artūras Milaknis ir J. Andersonas – 24:31. Baudų metimus pataikė P. Jankūnas, dar vieną tritaškį įsmeigė A. Milaknis – 29:34. Minutės pertraukėlės Madrido ekipos trenerių štabą privertė prašyti sumažėjas deficitas, kuomet nesudėtingą reidą krepšio link atliko J. Andersonas, o kabliu metimą pridėjo Robertas Javtokas – 33:36. J. Andersonas tolimu metimu rinko 14-ąjį tašką, po Luko Lekavičiaus perdavimo du taškus pelnė R. Javtokas ir „Žalgiris“ išlygino rezultatą – 38:38.

Iš vidutinio nuotolio taikliai metė pirmuosius taškus rinkę L. Lekavičius ir Darius Songaila – 42:43. Už ginčus su teisėju svečiai užsidirbo antrąją techninę pražangą, o po J. Andersono gražaus perdavimo deficitą mažino du Edgaro Ulanovo taškai (44:47). Ilgai „Real“ priekyje nebuvo – penkis taškus surinko iniciatyvos ėmęsis J. Andersonas, tritaškį iš krašto realizavo komandos kapitonas P. Jankūnas – 52:49. Emocingai į teisėjų sprendimus reagavo ir Sergio Rodriguezas, kuris Madrido komandai uždirbo dar viena techninę (53:51). Ketvirčio pabaigoje žalgiriečiams pavyko išsaugoti pranašumą: prasiveržimu pasižymėjo E. Ulanovas, baudas pridėjo Vaidas Kariniauskas bei prieš lemiamą ketvirtį ekipas skyrė keturi taškai – 57:53.

Ketvirtasis kėlinys prasidėjo galingu Roberto Javtoko „stogu“ A. Nocioniui, o „Žalgirio“ persvarą didino šešioliktąjį tašką pelnęs P. Jankūnas – 59:53. Eurolygos vicečempionai sunkiai rinko taškus, tačiau pasinaudojo dar prastesniu kauniečių puolimu ir priartėjo iki trijų taškų (59:56). Trijų minučių šeimininkų tylą nutraukė J. Andersono prasiveržimas, o po jo perdavimo pranašumą didino D. Songaila – 63:56. Rekordinę persvarą „Žalgiris“ įgijo po taiklių D. Songailos baudų metimų (65:56), tačiau varžovai nesutriko bei pataikę du tritaškius privertė už galvų susiimti visus žiūrovus – 65:62. „Realas“ sėkmingai užbaigė dar dvi atakas ir prasidėjus paskutinei minutei švieslentėje degė trapi svečių persvara (65:66). Abiejų komandų bandymai pelnyti taškus baigėsi nesėkmingai, o dėl kamuolio kovojęs P. Jankūnas išprovokavo pražangą, tačiau pataikė tik vieną baudos metimą, kuris lygino rezultatą – 66:66. Likusios 6 sekundės priklausė varžovams, kurių ataka taip pat buvo sustabdyta pražanga, tiesa, S. Rodriguezo rankos nedrebėjo ir persvėrė rezultatą (66:68). Lietuvos čempionai turėjo penkias sekundes išsigelbėti, bet J. Andersono metimas su sirena tikslo nepasiekė ir pergalę iš Kauno išsivežė Madrido krepšininkai – 66:68.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA