Bendrajam pagalbos centrui pilietiškumas nerūpi | Kas vyksta Kaune

Bendrajam pagalbos centrui pilietiškumas nerūpi

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

„Kas vyksta Kaune“ redakciją pasiekė gyventojo apgailestavimas, mat Bendrajam pagalbos centrui pranešus apie eismo įvykį, sulaukta darbuotojų abejingumo. Gyventojas po kelių nesėkmingų mėginimų padėti, retoriškai klausia, ar yra naudos iš BPC, jei ten galima skambinti tik, jei yra sužeistųjų.

Šiandien ryte, apie 9.30 val. Šilainiuose vyriškis pastebėjo, jog į prekybos centro aikštelėje stovėjusį lengvąjį automobilį atsitrenkė visureigis ir nė neketinęs ištaisyti padarytos žalos, pasišalino. Gyventojas tikina, jog visureigio vairuotojas tikrai matė ir jautė, kad atsitrenkė, tačiau tik šyptelėjo ir išvažiavo.

Pilietiškas gyventojas siekė apsaugoti svetimą turtą ir paskambino bendruoju 112 telefonu, tačiau čia nieko nepešė. Atsiliepę operatoriai patikino, jog joks įvykis nėra užfiksuotas ir dėl apgadinto turto turėtų kreiptis automobilio savininkas. Jei savininkas pretenzijų neturi, tai jiems toks įvykis nėra įdomus.

„Paskambinau, pasakiau apie įvykį ir kad vairuotojas iš jo pabėgo, tačiau jie pasakė, kad jiems tai nerūpi. Likau nesupratęs tokio pasakymo, nes pabėgusį asmenį lengvai galima atpažinti ne tik iš automobilio, bet laisvai jį ir iš veido pažinčiau, nes jis tuo pat metu apsipirkinėjo prekybos centre. Išgirdęs tokį abejingumą, paklausiau, jei būčiau matęs, kaip išprievartauja žmogų ir pabėga, ar tada taip pat nerūpėtų?“, – situaciją nupasakojo liudininkas.

Gyventojas tikina, jog vairuotojas yra iš matymo matytas, todėl tikėtina, jog jis gyvena kažkur Šilainių rajone. Liudininkas pasakojo, jog avarijos kaltininkas jau parduotuvėje atrodė įtartinas, galbūt net galimai išgėręs. Be to, apie vairuotojo kultūros lygį išduoda ir parkavimo ypatumai.

Pasak vyriškio, automobilis buvo gerokai apsnigtas, tad galėjo prekybos centro aikštelėje būti paliktas per naktį. Automobiliui padaryta žala nėra labai didelė, visgi pabėgti iš įvykio vietos negalima. Gyventojas pataria automobilio savininkui kreiptis į parduotuvės apsaugos darbuotojus ir paprašyti vaizdo įrašo, kad nustatytų pažeidėją.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA