Didžiausias sporto kompleksas Lietuvoje kauniečius kvies nemokamai sportuoti | Kas vyksta Kaune

Didžiausias sporto kompleksas Lietuvoje kauniečius kvies nemokamai sportuoti

R. Tenio nuotr.

Ąžuolyno sporto centras pradeda bendradarbiauti su Lietuvos sporto universitetu. Tai bus didžiausias sporto centras Lietuvoje, kuris kvies kauniečius nemokamai sportuoti. Iš itin gausaus sporto šakų pasirinkimo, kiekvienas galės atrasti tai, kas jam yra tinkamiausia.

Užsienio tyrimų duomenimis Lietuva yra mažiausiai sportuojanti šalis Europos Sąjungoje. Vos vienas procentas gyventojų aktyviai sportuoja ir prižiūri savo sveikatą. Siekiant padidinti susidomėjimą sportu, Ąžuolyno sporto centras perduotas į Lietuvos sporto universiteto rankas. Tikimasi, jog tai leis pritraukti kuo daugiau kauniečių sportuoti.

„Per savaitę pasiūlysime virš 60 skirtingų veiklų. Paslaugų spektras bus plačiausias, kad tai taptų pagrindine kauniečių sporto vieta. Mūsų siekis, jog kauniečiai aktyviai leistų vakarus ir čia būtų pilna bendruomenės narių. Tai yra puiki vieta, nes sporto centras įsikūręs pačiame mieste ir niekur toli nereikia važiuoti, tačiau galima rasti viską vienoje vietoje“, – pristatė LSU kancleris M. Balčiūnas.

Šią idėją sveikino ir miesto meras Andrius Kupčinskas, sakydamas, jog reikia būti neabejingiems sportui ir būtina apimti visuomenę. „Vertinu labai pozityviai. Kai mes parkuose įrengėme treniruoklius, žmonės greitai juos pamėgo. Šiuo metu įvairiose miesto vietose įrengti 24 treniruoklių kompleksai, tad manau, jog ir šis centras sulauks didelio miestiečių susidomėjimo“, – kalbėjo miesto vadovas.

Bus teikiamos ir nemokamos paslaugos

LSU sporto kompleksas pasižymės ne tik paslaugų įvairove, bet taip pat ir galimybe sportuoti nemokamai. Kiekvienas, kuris nori sportuoti, galės rinktis nuo nemokamų iki aukšto lygio paslaugų. Sporto ir laisvalaikio centras siūlys nemokamas įvairias paslaugas. Tačiau vadovai pabrėžia, jog nemokama paslauga nereiškia, kad ji yra nekokybiška.

„Pas mus yra aukščiausio lygio treneriai, kurie pasiruošę dirbti su kauniečiais. Nemokamos paslaugos suteiks paprastesnę aplinką, bet ne prastesnę paslaugos kokybę“, – tikino LSU sporto ir infrastruktūros prorektorius prof. dr. A.Stanislovaitis.

Sporto užsiėmimų įvairovė

Norima, kad kuo daugiau kauniečių atsiplėštų nuo sėdimo darbo ir daugiau judėtų, todėl bus siūloma didelė užsiėmimų įvairovė. Bėgioti ąžuolyne, sportuoti pačiame LSU universitete ar rinktis Ąžuolyno sveikatingumo centrą. Sporto ir laisvalaikio centras bus didžiausias sporto kompleksas Lietuvoje. Tai ir baseinas, maniežas, įvairios veiklos lauke ir kt.

Taip pat siūloma naujovė, kuri sparčiai populiarėja ne tik pačiame Kaune, bet ir gerokai už jo ribų. Neturintys laiko išeiti ir sportuoti lauke, žmonės raginami įsijungti specialias internetines treniruočių programas ir daryti mankštas namuose. Taip pat internetu galima stebėti ir paskaitas, apie naujausius mokslo pasiekimus, kurie padės gerinti žmogaus savijautą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA