Sukčiai ėmėsi smulkiųjų Kauno verslininkų: per savaitę pagrobta per 100 tūkst. litų | Kas vyksta Kaune

Sukčiai ėmėsi smulkiųjų Kauno verslininkų: per savaitę pagrobta per 100 tūkst. litų

Asociatyvi / Lietuvos banko nuotr.

Nuolat skelbiame informaciją, kad patiklūs kauniečiai sukčiams atiduoda milžiniškas pinigų sumas. Šį kartą – istorija apie tai, kaip sukčiai iš smulkiųjų verslininkų sąskaitų per pastarąją savaitę „įsisavino” daugiau nei 100 tūkst. litų.

Lapkričio 14 dieną 17.43 val. į įmonės telefoną paskambino nepažįstamas vyras, kuris, prisistatęs Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (toliau – FNTT) pareigūnu, informavo, kad per įmonės banko sąskaitą „plaunami“ pinigai. Jie pranešė, jog Centrinis bankas demaskavo sukčius ir jie dabar yra sekami elektroninėje erdvėje, todėl reikalingi prisijungimo prie banko sąskaitos duomenys, kad būtų galima šiuos sukčius toliau sekti ir sučiupti su įkalčiais. 1970 m. gimusiai moteriai minėtam vyrui padiktavus elektroninės bankininkystės kodus, iš banko sąskaitos per kelis kartus įvairiomis sumomis (5 000 Lt, 10 000 Lt, 20 000 Lt) į kitas sąskaitas pervesta 51 982, 56 Lt. Vėliau moteris suprato, jog buvo apgauta.

Lapkričio 18 dieną apie 16.55 val. į Kauno apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą kreipėsi 1963 m. gimusi moteris, kuri pareiškė, kad tą pačią dieną apie 10.00 val. į įmonės telefoną paskambino nenustatyti asmenys, kurie, prisistatę FNTT pareigūnais, informavo, kad per įmonės banko sąskaitą „plaunami“ pinigai, tačiau Centrinis bankas demaskavo sukčius ir jie dabar yra sekami elektroninėje erdvėje. Todėl reikalingi prisijungimo prie banko sąskaitos duomenys, kad būtų galima šiuos sukčius toliau sekti ir sučiupti su įkalčiais. Padiktavus kodus, iš banko sąskaitos per kelis kartus įvairiomis sumomis (nuo 3 800 Lt iki 9 500 Lt) į kitas sąskaitas buvo pervesta 65 700 Lt.

Pareigūnų manymu, sukčiai internete susiranda įmonių rekvizitus, kontaktinius telefonus, tuomet skambina turimais telefono numeriais bei, prisistatydami FNTT pareigūnais, informuoja apie per įmonės banko sąskaitą plaunamus pinigus. Tuomet paprašo elektroninės bankininkystės kodų, kad būtų galima atlikti tam tikras, reikalingas operacijas. Gavę elektroninės bankininkystės kodus, iš banko sąskaitos per kelis kartus įvairiomis sumomis, kad bankams nekiltų įtarimų, į kitas sąskaitas perveda pinigus.

Pareigūnai džiaugiasi, jog bankai glaudžiai bendradarbiauja siekiant užkardyti tokias nusikalstamas veikas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA