Mieste siaučia prekybos centrų statymo bumas | Kas vyksta Kaune

Mieste siaučia prekybos centrų statymo bumas

R. Tenio nuotr.

Nors pirkimo vietų yra ant kiekvieno miesto kampo, verslininkams to negana. Šiuo metu plečiasi prekybos tinklai ir skirtingose miesto vietose kyla vis nauji centrai.

Šilainiuose, Baltijos gatvėje rytoj duris atvers „Rimi“ parduotuvė. Šioje vietoje, galima sakyti, yra visas prekybos centrų kompleksas, mat priešais atidaromą parduotuvę jau seniai yra įsikūrusi „Iki“, neseniai šalia duris atvėrė „Maxima“. Šio mikrorajono gyventojai tikrai neturėtų skųstis dėl nepakankamo prekių pasirinkimo. Šalia neseniai uždarytos „Norfos“ Baltijos gatvėje, veikusios nuomojamose patalpose, šalimais statoma nauja šio tinklo parduotuvė. Įdomu, ar tokioje vietoje tikrai pelninga steigti dar vieną prekybos centrą ir ypatingai kovoti dėl kiekvieno pirkėjo, ar geriau atidaryti parduotuvę, kur konkurencija yra ne tokia arši.

Dar vienoje „Rimi“ tinklo parduotuvėje taip pat vyksta užbaigiamieji darbai. Savanorių prospekte prekybos centras užims jau seniai nenaudojamą žemės sklypą. Nežinia, ar ir šioje vietoje parduotuvė bus populiari, mat vos už kelių stotelių stūkso „Savas“, o kitoje pusėje „Maxima XX“. „Rimi“ į miestą plečiasi ir toliau. Ties Studentų ir Baranausko gatvių sankryža greitu metu duris taip pat atvers dar viena parduotuvė. Tačiau ir šioje vietoje neišvengiama rimta konkurencija, mat netoli yra „Šilas“ ir „Fresh market“ prekybos centrai.

Ties Šiaurės ir Sukilėlių prospektų sankryža jokie darbai kol kas nevyksta. Šiuo metu čia stovi apleistas pastatas, virtęs benamių buveine. Tačiau šią vietą jau pastebėjo verslininkai. Planuojama būtent čia statyti „Norfos“ prekybos centrą.

Kadangi ir taip prekybos vietų mieste yra tikrai gausu, kyla klausimas, ar verta statyti vis naujas parduotuves ir ieškoti vis naujų darbuotojų. Šiuo metu senuose prekybos centruose nuolat kabo iškabos, jog reikalingi darbuotojai. Jei nesurandamas pakankamas darbuotojų kiekis senuose prekybos centruose, kas dirbs tuose, kurie dar neatvėrė durų?

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA