Trūko KTU gimnazijos mokytojų kantrybė: taikstytis neketina | Kas vyksta Kaune

Trūko KTU gimnazijos mokytojų kantrybė: taikstytis neketina

delfi.lt 2014/11/18 09:04
KTUG nuotr.

Prieš kiek daugiau nei dvi savaites apie savo atsistatydinimą pranešęs KTU gimnazijos direktorius Bronislovas Burgis visuomenėje sukėlė tikrą sąmyšį. Spaudimo neišlaikė ir gimnazijos pedagogai – pirmadienį jie išplatino jų poziciją dėl susidariusios situacijos parodantį pareiškimą.

„Ši negraži istorija nuėjo taip toli, kad negalime nereaguoti. Norėtume paskelbti KTUG pedagogų poziciją“, – laiške DELFI rašė jie.

Taikstytis su mokinės veiksmais neketina

„Visuomenės informavimo priemonėse plačiai nuskambėjo nemaloni istorija dėl gimnazistės, pažeidusios gimnazijos taisykles, ir jos tėvų konflikto su KTUG direktoriumi B. Burgiu.

Kiekvienas iš mūsų – tiek mokinys, tiek darbuotojas – esame gimnazijos „veidas“, nepaisant, kur būtume, darbe ar viešoje aplinkoje. Mes, gimnazijos pedagogai, visada didžiavomės dirbdami tokioje mokykloje, nes KTUG visada buvo ir tebėra išskirtinė mokymo įstaiga. Tai ne tik gimnazija. KTUG – tai gyvenimo būdo formavimo mokykla, puoselėjanti aukštas moralines vertybes, nuo pirmųjų gimnazijos laidų gyvenanti pagal garbės kodeksą: kiekvienas esame atsakingas už save ir kartu už visą gimnaziją. Šis kodeksas taikytinas tiek darbuotojui, tiek gimnazistui.

Netoleruojame alkoholio, nikotino ir kitų priklausomybės medžiagų vartojimo ne tik gimnazijos teritorijoje, bet ir viešoje erdvėje. Tą patvirtiname pasirašydami sutartį su gimnazija.

Mūsų gimnazija – tai demokratinė erdvė, kuri kiekvienam leidžia pasireikšti pagal norus ir sugebėjimus: kurti, dalyvauti, pilnavertiškai gyventi. Tai puiki vieta gimnazistų saviraiškai, kuri yra skatinama, palaikoma, ja didžiuojamasi.

KTU gimnazijoje yra plati gimnazistų savivalda, kur gimnazistai mokosi demokratijos taisyklių: aktyvumo, teisingų ir sąžiningų rinkimų, atviro nuomonės išsakymo, visiems bendrų taisyklių ir įstatymų laikymosi. Taip ugdoma jauno žmogaus atsakomybė, sąmoningumas ir pilietiškumas. Nuo piliečių aktyvumo ir sąmoningumo priklauso ir demokratijos tvirtumas – tiek įstaigoje, tiek šalyje. Tuo suinteresuoti visi – tiek pedagogai, tiek gimnazistų tėveliai.

Apmaudu ir nepateisinama, kad atsiranda asmenų, kurie sąmoningai griauna 25-erius metus KTUG pedagogų dirbamą darbą. Šiuo atveju patys tėvai savo dukrai parodė pavyzdį, kaip galima taisyklių nesilaikyti, „išsisukti“, išvengti atsakomybės, o apkaltinti gimnazijos vadovą – už „per griežtą“ auklėjimą? Už pagrįstą reikalavimą laikytis KTUG taisyklių?

Visapusiškai pritardami paskelbtai KTUG gimnazistų tėvų peticijai, gimnazijos pedagogai pareiškia, kad ir toliau sieks išlaikyti KTU gimnazijos principines nuostatas, abipusį pasitikėjimą, demokratiškumą ir nesitaikstys su sąmoningais drausmės pažeidimais, savivale ir nesąžiningumu.

Norime ir toliau išlikti gimnazija su iki šiol puoselėtomis vertybėmis bei tradicijomis, su gimnazistais, kurie ne tik siekia mokslo aukštumų, bet ir yra atsakingi, sąžiningi ir garbingi žmonės“, – sakoma jų pareiškime, po kuriuo, anot organizatorių, pasirašė visi mokytojai.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas

DELFI primena, kad spalio 31 dieną KTU gimnaziją baigusius mokinius pasiekė žinia, kad KTU gimnazijos direktorius Bronislovas Burgis traukiasi iš pareigų.

Šią žinią iš mokyklos direktoriaus socialiniame tinkle „Facebook“ gavo buvę KTU gimnazijos mokiniai. Žinutėje B. Burgis kreipiasi į visus „kadenciją baigusius gimnazistus“ ir informuoja, jog jis taip pat baigia savo kadenciją.

Anot B. Burgio, jo pasitraukimą iš gimnazijos nulėmė trys priežastys – garbingas amžius (šiuo metu B. Burgiui yra 64 metai – DELFI), pablogėjusi sveikata ir „tam tikras epizodas, kuris išsiskyrė iš kitų. Supratau, kad jeigu neišeisiu, paminsiu savo įsitikinimus, nubrauksiu viską, ką iki tol buvau pasiekęs“.

DELFI pavyko išsiaiškinti, kad jo įvardyta trečioji priežastis – nedrausmingų, sutartį su gimnazija pažeidusios mokinės tėvų (aplinkybės ir pavardės redakcijai yra žinomos) daroma įtaka. Dėl šios situacijos prieš B. Burgį pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA