Kalėdinė šviesa atkeliauja į miestą | Kas vyksta Kaune

Kalėdinė šviesa atkeliauja į miestą

R. Tenio nuotr.

Nors iki Šventų Kalėdų liko geras mėnuo, kai kuriose miesto vietose jau dabar kauniečių širdis šildo šventinės lemputės. Pagrindinės miesto gatvės jau papuoštos kalėdiniam laikotarpiui. Vietomis lemputės ne tik paruoštos, bet jau vakarais spindi ir džiugina miestiečius. Taip pat apie artėjančias šventes trimituoja ir vienas šviečiantis angelas.

Kauniečiai jau kuris laikas stebi, kaip miestas ruošiamas didžiausioms metų šventėmis. Tik neseniai portalas „Kas vyksta Kaune“ skelbė apie tai, jog centrinėje miesto gatvėje darbininkai kabina lemputes. Nors visa Laisvės alėja suspindės mėnesio gale, jau dabar vienoje vietoje šviečiantis angelas trimituoja miestiečiams geras naujienas. Ties Kauno centriniu paštu vakarais uždegamas angelas bei šventinės lemputės.

Tunelio gatvė, Vytauto bei Karaliaus Mindaugo prospektai taip pat jau dabar suspindę ir paruošti nenumaldomai artėjančioms šventėms. Šiose gatvėse ant stulpų jau žaižaruoja mėlynos lemputės, bei baltos kalėdinės dekoracijos.

Viso apšvietimo prieš pat eglutės įžiebimą tam tikrose vietose uždegti negalima, nes apšvietimo lemputės jungiamos prie bendro gatvių apšvietimo tinklo. Šventinis miesto apšvietimas šiais metais kainuos 165 tūkst. litų, už kuriuos miesto savivaldybė išsinuomavo visas dekoracijas ir lemputes.

„Kas vyksta Kaune“ primena, jog šiais metais Rotušės aikštėje suspindės debesų eglė, nuo kurios miestą stebės angelai. Laikantis šios tematikos, panašiais akcentais bus puošiamas visas miesto centras. Taip pat šventiniu laikotarpiu nusimato įvairių renginių. Pagrindinė miesto eglutė bus įžiebta lapkričio 29 dieną.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA