Jiesios kraštovaizdžio draustinis – riba tarp miesto ir rajono | Kas vyksta Kaune

Jiesios kraštovaizdžio draustinis – riba tarp miesto ir rajono

R. Tenio nuotr.

Jiesios valstybinis kraštovaizdžio draustinis pateikė nemažai staigmenų ir nepaprasto grožio vietų. Atvykus apžiūrėti vienos atodangos, atradome vietą, kurioje stūkso ne viena atodanga, nuo kurios atsiveria apačioje esanti gyvenvietė, kitų atodangų vaizdai bei vingiuojanti Jiesios upė.

Jiesios kraštovaizdžio draustinis – saugoma teritorija Kauno rajone ir Kauno miesto pietinėje dalyje. Apima Jiesios upės žemupio slėnį. Plotas 410 ha (iš jų 176 ha priklauso Kauno miestui). Vietą galima pasiekti važiuojant žaliąja Panemune arba keliaujant iš rajoninių gyvenviečių, jei tiksliau iš Rokų. Mat ši vieta sujungia tiek miestą, tiek rajoną, tad kiekvienas gali pasirinkti, kokiu keliu atvykti.

Čia tikrai išskirtinė vieta. Atsiveria bent trys atodangos, nuo kurių matosi gamtos galybė. Žvelgiant iš aukštai aprėpiama ne tik Jiesios upės vingiai, kriokliai, bet taip pat ir pačių šlaitų grožis. Besidomintiems gamtos formavimusi, uolienomis, turėtų patikti tai, jog matosi kreidos, kvartero ir eroziniai šlaitai. Nieko apie uolienas nenusimanantiems žmonėms įspūdį palieka pats šlaitų vaizdas, nes uolienų spalvos, susipina su kitomis gamtos spalvomis ir sukuria nepaprastą vaizdą.

Vieta itin patraukli smagiai praleisti laiką, mat čia, nuo Rokų driekiasi gan ilgas pažintinis takas, kuris leidžia pamatyti pagrindines draustinio atodangas. Pražygiavus jau padarytu taku, galima pasimėgauti kalnuotais miškų takeliais ir atrasti dar kitų vaizdingų vietų. Pavažiavus kiek tolėliau, atsiveria dar viena atodanga, nuo kurios matyti Jiesios kriokliukas. Vieta patogi tuo, jog galima į šį gamtos stebuklą pažvelgti ir iš apačios, pamatant, kokia iš ties tai yra galybė. Beje ties Napaleono kalnu, lankytojai gali kirsti upę, nes čia veda rekonstruotas Jiesios tiltas.

Kauno rajono savivaldybė

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA