Sukūrė 200 kvadratinių metrų svajonių miesto maketą | Kas vyksta Kaune

Sukūrė 200 kvadratinių metrų svajonių miesto maketą

Kas vyksta Kaune nuotr.

Pirmą kartą Lietuvoje vaikai kurė savo svajonių miestą, dydžiu prilygstantį teniso kortui, t.y. 200 kvadratinių metrų ploto.

Anot organizatorių, vaikai turėjo visišką laisvę kurti, naudodami įvairias antrines žaliavas, viena jų – 2,5 cm aukščio kartono kubeliai, tapsiantys miesto gyventojais.

Apžiūrėti baigtą statyti miestą galima šeštadienį vykstančioje nemokamoje parodoje, prekybos ir laisvalaikio centre „Mega“.

„Lietuvoje egzistuoja savotiška architektūrinio raštingumo nebuvimo problema, per mažai dėmesio kreipiama į kokybiškos aplinkos kūrimą, savo erdvės puoselėjimą. Kadangi architektūros kokybei bei jos rezultatui įtaką daro ne tik architektas, bet ir visuomenė, nusprendėme pradėti nuo pačių mažiausiųjų – vaikų – paskatinti juos naujai pažvelgti į mus supančią ir susikurti savo svajonių aplinką“, – sako projekto „Mūsų svajonių miestas“ kuratorius, architektas Mindaugas Butvila.

Visi projekto dalyviai gavo po vieną kvadratinio metro dydžio kartono lakštą – „sklypą“, kuriuos bendradarbiaudami su kaimynais turėjo sujungti į darnią visų 200 lakštų visumą. Vaikai skatinti kurti ne tik savo „sklypo“ gyvenimą, bet ir jungtis su greta esančiais kaimynais, kad sukurtų didesnį „rajoną“.

Projekte dalyvavo du šimtai pradinių klasių mokinių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA