Kauno „Žalgiris” svečiuose pas autsaiderį buvo nubausti (gražiausios rungtynių akimirkos) | Kas vyksta Kaune

Kauno „Žalgiris” svečiuose pas autsaiderį buvo nubausti (gražiausios rungtynių akimirkos)

R. Tenio nuotr.

Solidžiai rungtynes Italijoje pradėjęs Kauno „Žalgiris“ vėliau paskendo klaidų liūne. Net 31 kartą suklydę kauniečiai turėjo pripažinti Sasario „Dinamo“ pranašumą 80:92 (26:17, 15:25, 23:18, 16:32). Su trimis pergalėmis ir dviem pralaimėjimais žalgiriečiai pirmąjį Eurolygos ratą baigė trečiojoje A grupės pozicijoje.

Mačo pradžioje kauniečiams taškus rinko komandos kapitonas Paulius Jankūnas, bet pirmosios minutės sėkmingiau klostėsi šeimininkams – 4:7. Tuomet sekė „Žalgirio“ spurtas: tritaškius pataikė Artūras Milaknis ir Jamesas Andersonas, pastarasis po perimo kamuolio sulaukė Vaido Kariniausko perdavimo ir kontrataką užbaigė dėjimu – 12:7. Be priežiūros prie trijų taškų linijos paliktą J.Andersoną pastebėjo P.Jankūnas, o vėliau jo taiklios baudos didino atotrūkį iki septynių – 17:10. Po klaidinančio judesio dar kartą iš toli taikliai metė A.Milaknis, tačiau kelis kartus rezultatyviai atakas užbaigė ir varžovai (20:15). Po krepšiu dominavęs Artūras Gudaitis leido žalgiriečiams įgyti apčiuopiamesnį pranašumą po pirmojo kėlinio. Aukštaūgis nusiėmė keturis kamuolius puolime, surinko penkis taškus ir sukrovė „Žalgiriui“ devynių taškų persvarą – 26:17.

Antrąjį kėlinį dvitaškiu atidarė Edgaras Ulanovas, dešimtąjį tašką sudėtingu metimu pelnė J.Andersonas – 30:21. Link krepšio prasibrovė Darius Songaila, Robertas Javtokas atliko trečią rezultatyvų perdavimą, po kurio tritaškį įskraidino V.Kariniauskas – 35:25. „Dinamo“ nesutriko bei sužaidę sėkmingą atkarpą mažino atsilikimą iki dviejų (35:33). R.Javtokas toliau sėkmingai dalino kamuolius, šįkart po jo perdavimo pasižymėjo P.Jankūnas, tačiau apmaudžiomis žalgiriečių klaidomis pasinaudoję šeimininkai lygino rezultatą – 37:37. Sasario krepšininkai toliau intensyviai darbavosi gynyboje bei, pratęsę spurtą iki (7:0), po ilgos pertraukos išsiveržė į priekį (37:40). Dvitaškius įmetė P.Jankūnas ir R.Javtokas, bet pirmąją rungtynių pusę, po 16 kauniečių klaidos, dėjimu užbaigė šeimininkai – 41:42.

Trečiasis kėlinys prasidėjo penkiais J.Andersono taškais. Amerikietis taikliai per rankas metė ne tik iš vidutinio nuotolio, tačiau ir iš trijų taškų zonos – 46:42. Puolime užstrigę kauniečiai pralaimėjo atkarpą (0:5), tad buvo atstatytas „status quo“ – 46:47. Ketvirtą dvitaškį iš eilės realizavo P.Jankūnas, o pranašumą „Žalgiriui“ grąžino taiklus A.Milaknio tolimas šūvis – 51:49. Tuomet Lietuvos čempionai prarado dar kelis kamuolius bei tuo pasinaudoję „Dinamo“ krepšininkai vėl persvėrė rezultatą (51:53). Užsitęsusią svečių tylą nutraukė taiklūs E.Ulanovo baudų metimai, baudas pridėjo ir Lukas Lekavičius – 55:55. Šaltakraujiškai iš vidutinio nuotolio metė D.Songaila,o puolime kamuolį atkovojusį A.Gudaitį varžovai stabdė pražanga – 59:57. Per likusį ketvirčio laiką kauniečiams persvarą išlaikė sėkmingas E.Ulanovo žaidimas. Visų pirma jis realizavo baudas, o kėlinį užbaigė įspūdingu epizodu, kuomet perėmęs kamuolį įsmeigė tritaškį su sirena – 64:60.

Lemiamą ketvirtį užtikrinčiau pradėjo aikštelės šeimininkai. Nors sudėtingą dvitaškį pataikė D.Songaila, varžovų aukštaūgis Shane‘as Lawalis į tai atsakė šešiais taškais bei išvedė savo komandą į priekį – 66:69. Žaidimo skonį pajutę „Dinamo“ krepšininkai toliau diktavo savo sąlygas. Pasinaudoję žalgiriečių klaidomis ir nesuvaldytomis emocijomis šeimininkai susikrovė solidų pranašumą: penktąją ir nesportinę pražangą užsidirbo J.Andersonas, technine buvo nubaustas Gintaras Krapikas (66:75). Prasiveržimu tylą nutraukė E.Ulanovas, bet varžovai į tai atsakė sudėtingu tritaškiu per rankas, atakos laikui baigiantis – 68:80. „Žalgiris“ baltos vėliavos nekėlė ir pabandė kilti į lemiamą šturmą. Šeimininkų žaidėjas Rakimas Sandersas už vaidybą užsidirbo techninę pražangą, kuria buvo puikiai pasinaudota. Baudą realizavo A.Milaknis, tritaškį įskraidino V.Lipkevičius, o po perimto kamuolio E.Ulanovas atliko perdavimą prie tritaškio likusiam A.Milakniui – 75:80. Tiesa, italai pernelyg nesutriko ir, galingai užbaigę ketvirtį, privertė „Žalgirio“ krepšininkus Eurolygos pirmenybėse patirti antrąjį pralaimėjimą – 80:92.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA