Lietuviškos daržovės keliauja ne į Rusiją, o į šalies mokyklas | Kas vyksta Kaune

Lietuviškos daržovės keliauja ne į Rusiją, o į šalies mokyklas

krs.lt nuotr.

7500 kilogramų morkų. Tiek Lietuvoje užaugintų kokybiškų daržovių lapkričio pradžioje pasiekė Kauno rajono ikimokyklines ir bendrojo lavinimo mokyklas.

Rusijai paskelbus embargą lietuviškoms maisto prekėms iškilo grėsmė, jog daugelis vaisių ir daržovių nebus realizuotos. Labdaros paramos fondas (LPF) „Maisto bankas“ Lietuvos ūkininkams pasiūlė idėją – kad daržovės nebūtų paprasčiausiai sunaikintos, jas atiduoti įvairių socialinių grupių gyventojų maitinimui. Taip į LPF „Maisto bankas“ Kauno regioninio padalinio sandėlį atkeliavo pirmoji daržovių partija – 20 tūkstančių kilogramų morkų. Jas labdarai skyrė ūkininkas Algimantas Morkūnas. Morkos dalinamos labdaros organizacijoms, darželiams, mokykloms, ligoninėms – įstaigoms, kuriose teikiamos maitinimo paslaugos.

Kauno rajono savivaldybės Kultūros, švietimo ir sporto skyrius į labdaros pasiūlymą reagavo greitai: ugdymo įstaigos operatyviai informuotos apie paramos galimybes ir sąlygas, surinkti duomenys apie jose suvartojamus daržovių kiekius bei jų sandėliavimo galimybes. Iš viso šioje akcijoje jau dalyvauja 24 Kauno rajono ugdymo įstaigos ir Pagynės vaikų globos namai.

Mokyklos, gautas morkas jau naudoja išradingai: spaudžia ir nemokamai dalina sultis, ruošia salotas, vaikams pateikia paprastas, tiesiog nuskustas ir įvairiai supjaustytas morkas, rengia sveikos mitybos dienas.

Mitybos specialistų duomenimis, morkose yra vitamino C, D, E, B, kalcio, geležies, magnio ir daug karotino, kuris organizme virsta vitaminu A. Šis vitaminas yra būtinas geram regėjimui palaikyti. Morkų sultys stiprina organizmą, padeda gerinti imuninę sistema ir greitina medžiagų apykaitą.

Šiandien Kauno rajono mokyklas pasieks ir Lietuvoje užaugintų kopūstų labdara.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA