Neprilygstami vokalo virtuozai „Naturally 7” grįžta į „Kaunas Jazz“ sceną | Kas vyksta Kaune

Neprilygstami vokalo virtuozai „Naturally 7” grįžta į „Kaunas Jazz“ sceną

Organizatorių nuotr.

Kitų metų pavasarį 25-ąjį sykį vyksiantis festivalis „Kaunas Jazz“ atskleidžia dar vieną jubiliejinės programos žvaigždę. 2015-ųjų balandžio 27-ąją koncertą Vilniaus kongresų rūmuose surengs unikali vokalistų grupė iš JAV – Kauno publiką jau pakerėjusi šaunioji septyniukė „Naturally 7”.

2013-ųjų pavasarį grupės koncertas sulaukė didžiulio pasisekimo Kauno „Žalgirio“ arenoje – pasirodymo pabaigoje stovėdami amerikiečių dainininkams plojo visi žiūrovai.

„Jau tada užkulisiuose sutarėme, kad tai nebus paskutinė „Naturally 7” viešnagė. Nuo to laiko grupės populiarumas dar labiau išaugo, tačiau ji nedvejodama sutiko atvykti dar sykį. Šįkart tęsiame tradiciją Kaune didžiausio dėmesio sulaukusius atlikėjus pristatyti ir sostinės publikai – todėl koncertas vyks Vilniuje“, – sako „Kaunas Jazz“ meno vadovė Indrė Jučaitė.

„Naturally 7” – jau gerai žinoma grupė net ir tiems, kurie mažiau domisi džiazo muzika. Mat komplimentus šių amerikiečių talentui žarsto net keletas ryškiausių pasaulio popžvaigždžių. Tarp jų – kanadiečių dainininkas Michaelas Buble. Prieš septynerius metus „Naturally 7” taip sužavėjo vieną populiariausių planetos vokalistų, kad 2014-aisiais jis jau ketvirtą sykį pakvietė grupę į savo pasaulines gastroles.

„Jie – tiesiog neprilygstami“, – sako Michaelas Buble. Jam pritaria populiarioji britų grupė „Coldplay“, kurios vokalistas Chrisas Martinas prieš keletą metų apsilankė „Naturally 7” koncerte. Ir taip susižavėjo, kad pakvietė grupę „apšildyti“ „Coldplay“ koncertus Niujorke, kartu įrašyti keletą dainų. 2014-ųjų rudenį „Naturally 7” atsidėkojo, įrašydami fantastišką „Coldplay“ hito „Fix You“ versiją.

„Šie vaikinai – nuostabūs. Mes pagerbti, kad jie atliko mūsų dainą“, – netrukus dainos įrašą socialiniuose tinkluose pakomentavo „Coldplay“.

Šis įrašas dar sykį priminė, kokiu išskirtiniu keliu eina „Naturally 7”. Absoliučiai visi garsai, kuriuos girdite grupės įrašuose ir koncertuose – sukurti žmogaus balsu. Nors dažnai tuo sunku patikėti – klausantis atrodo, kad skamba elektrinė gitara, būgnas, trombonas, trimitas ir kiti instrumentai.

Grupės istorijos užuomazgos – bažnyčios choruose, kur dainavę broliai Rogeris ir Warrenas Thomasai su bičiuliais nusprendė, kad nori žengti už gospelų muzikos ribų.

Warrenas prisiminė, kad vaikystėje svajojo groti mušamaisiais, tačiau tėvai atsisakė jam nupirkti būgnus, nes baiminosi triukšmo namuose. Užsispyręs berniukas išmoko meistriškai pamėgdžioti būgnų garsus balsu. Tėvai nežinojo, kad jų sprendimas buvo lemtingas.

Pradėję karjerą kaip tradicinė „a capella“ žanro grupė, „Naturally 7“ ėmėsi kurti savąją „balsų orkestro“ filosofiją. Publikos užkariavimo misiją jie pradėjo koncertais universitetuose.

1999-aisiais susibūrusi grupė išgarsėjo per keletą metų – grupė pradėta kviesti į populiariausias TV laidas, pasipylė gastrolės Europoje. Tikruoju lūžiu, išgarsinusiu grupę visoje Europoje, tapo Paryžiaus metro nufilmuota grupės atliekama Philo Collinso daina „In The Air Tonight“. Įrašas tapo interneto sensacija ir padėjo grupei pakilti į keliolikos šalių „topus“.

Anglijoje šie balsais neįtikėtinus triukus krečiantys virtuozai dainavo „Royal Variety“ šou, po kurio buvo pakviesti susitikti su princu Charlesu. Šveicarijoje „Naturally 7“ dainavo garsiojo prodiuserio Quincy Joneso 75-ojo gimtadienio minėjime, kuris surengtas įžymiajame „Montreux“ džiazo festivalyje. 2010-aisiais grupė koncertavo Vankuverio žiemos olimpinėse žaidynėse, ne sykį dainavo prestižinėje Niujorko „Madison Square Garden“ salėje ir kitose svarbiausiose arenose.

Puikūs vokalo duomenys ir šiltas bendravimas su publika koncertuose žiūrovų dėmesį prikausto nuo pirmos iki paskutinės akimirkos – nesvarbu, „Naturally 7“ dainuoja džiazą, ritmenbliuzą, soulą, „The Beatles“, „Simon & Garfunkel“ ar kitų popmuzikos žvaigždžių kūrinius.

Į Vilnių „Naturally 7” atvyks su šviežia naujiena – 2015-ųjų vasarį išleidžiamu nauju albumu „Hidden In Plain Sight“.

Bilietai į naują programą paruošusių muzikantų koncertą, skirtą „Kaunas Jazz“ jubiliejui, nuo šiandien platinami visose „Ticketpro“ kasose ir internetu.

Kaip jau skelbta anksčiau, „Kaunas Jazz“ 2015-ųjų sezone koncertuos ir „Grammy“ laimėtojas, vienas populiariausių pasaulio džiazo vokalistų Gregory Porteris iš JAV. Jo pasirodymas balandžio 26-ąją vyks Kauno „Žalgirio“ arenoje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA