Kauno vicemero siūlymas, kaip sutramdyti kelių erelius | Kas vyksta Kaune

Kauno vicemero siūlymas, kaip sutramdyti kelių erelius

"Kas vyksta Kaune" nuotr.

Kauno miesto mero pavaduotojas Stanislovas Buškevičius siūlo šviesoforais reguliuojamose pėsčiųjų perėjose įrengti sistemą, kuri leistų sustabdyti greitį viršijančius automobilius, nepaisant to, kad jiems dega žalias šviesoforo signalas.

„Mano siūlymo esmė paprasta – į šviesoforą būtų integruotas greičio matuoklis, kuris užfiksavęs greitį viršijantį pažeidėją, automatiškai įjungtų raudoną šviesoforo signalą. Tokiu būdu greičio mėgėjas bus priverstas stabdyti, o ilgainiui turėtų padidėti vairuotojų drausmė ir sąmoningumas, nes pernelyg skubėdamas tu sustosi ne tik pats, bet sustabdysi ir už tavęs važiuojančių automobilių srautą“, – sakė šį siūlymą Kauno miesto savivaldybės administracijoje užregistravęs vicemeras.

S. Buškevičiaus teigimu, šios sistemos įrengimas yra būtinas prie švietimo įstaigų, kur per gatves eina didelis vaikų srautas. Kauno miesto savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus specialistai dėl šio vicemero siūlymo konsultuotis su už šviesoforų įrengimą ir priežiūrą atsakinga bendrove „Kauno gatvių apšvietimas“. Tokia sistema jau kuris laikas sėkmingai veikia Latvijos sostinėje Rygoje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA