Prezidentė paskyrė naują policijos generalinį komisarą, Kaunui teks ieškoti naujo vadovo | Kas vyksta Kaune

Prezidentė paskyrė naują policijos generalinį komisarą, Kaunui teks ieškoti naujo vadovo

Roko Tenio nuotr.

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė, vadovaudamasi Konstitucija, Policijos veiklos įstatymu ir atsižvelgdama į Vyriausybės teikimą, nuo lapkričio 11 dienos Liną Pernavą paskyrė policijos generaliniu komisaru.

L. Pernavas nuo 2014 m. vasario ėjo Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pareigas. Beveik 20 metų policijos sistemoje dirbantis L. Pernavas taip pat yra buvęs Ignalinos rajono policijos komisariato viršininko pavaduotoju, nuo 2005 m. ėjo Zarasų rajono policijos komisariato viršininko pareigas, 2008 metais buvo paskirtas Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininku. 38 metų L. Pernavas Vilniaus universitete yra įgijęs teisės magistro laipsnį.

Taip pat Prezidentė vadovaudamasi Konstitucija, Policijos veiklos įstatymu ir atsižvelgdama į Vyriausybės teikimą, 2014 m. lapkričio 10 d. atleido Saulių Skvernelį iš policijos generalinio komisaro pareigų.

Policijos generalinį komisarą vidaus reikalų ministro siūlymu ir Vyriausybės teikimu skiria ir atleidžia Respublikos Prezidentas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA