Obelynės parkas – T. Ivanausko fantazijos vaisius | Kas vyksta Kaune

Obelynės parkas – T. Ivanausko fantazijos vaisius

R. Tenio nuotr.

Graži vieta nebūtinai ta, kurią sukūrė pati gamta. Šį kartą kviečiame pasidairyti po gamtininko Tado Ivanausko Obelynės parką, kuriame nėra svarbūs metų laikai, nes čia grožis tęsiasi ištisus metus.

Tadas Ivanauskas – žinomas Lietuvos gamtininkas, kuris ne tik įkūrė muziejų, bet aplink savo namus sukūrę tobulą gamtos kampelį. Gamtininko sodyba yra Akademijoje, Obelynės gatvėje 6. Į šią gatvę galima patekti nuo Ringaudų kryžkelės. Dėl surinktos įspūdingos augmenijos kolekcijos, ši vieta laikoma respublikinės reikšmės istoriniu paminklu.

Savo namus gamtos mylėtojas padarė lyg rojų, mat čia 7 hektarų plote galima rasti įvairiausių augalų ir pasivaikščioti įvairiomis alėjomis. Čia galima sutikti beveik 100 rūšių obelų, 50 kriaušių, įvairių kitų vaismedžių. Čia ypatingai gražu pavasarį, kai visi medžiai pradeda skleisti pirmuosius žiedus. Tačiau gražu ir dabar. Nors lapai jau nukritę, ant obelų dar vis stūkso raudonuojantys obuoliukai.

Parke sutinkami ne tik vaismedžiai. Lankytojai gali pasivaikščioti spygliuočių medžių alėjomis ir pasigrožėti niekur kitur nesutinkamais augalais. Įvairi augmenija persipina tarpusavyje, taip sukurdama nepaprastą peizažą. Obelinės parkas – puiki vieta ramiam pasivaikščiojimui ne tik miškais, bet taip pat ir ramiais vieškelio takeliais. Tai – vieta, kur miesto triukšmas nedrumsčia ramybės ir leidžia atsikvėpti nuo visų rūpesčių.

Kauno rajono savivaldybė

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA