Keičiama automobilių išregistravimo tvarka | Kas vyksta Kaune

Keičiama automobilių išregistravimo tvarka

delfi.lt 2014/11/06 16:05
R. Tenio nuotr.

Nuo šiol automatiškai bus išregistruojami tie automobiliai, kurių savininkai draudimu ar technine apžiūra nepasirūpins ilgiau nei 180 dienų. Saugaus eismo automobilių keliais įstatymo pataisas priėmęs Seimas panaikino iki šiol galiojusį 90 dienų terminą ir pailgino jį du kartus.

Dar viena gera žinia turintiems restauruojamus ar ilgai remontuojamus automobilius – įstatyme įtvirtinta galimybė automobilio leidimą dalyvauti viešajame eisme sustabdyti trejiems metams (pagal šiuo metu galiojantį įstatymą tą galima padaryti ne ilgesniam negu vienerių metu laikotarpiui). Be to, šis terminas gali būti pratęstas vieneriems metams.

Taip pat nustatyta, kad draudimo įmonei įvertinus, jog eismo įvykio metu nukentėjusiam trečiajam asmeniui transporto priemonę remontuoti ekonomiškai netikslinga, informacija apie šią transporto priemonę turės būti pateikta Kelių transporto priemonių registrui. Tokios transporto priemonės techninė apžiūra bus panaikinama ir ši transporto priemonė turi teisę sugrįžti į Lietuvos Respublikos viešąjį eismą tik po atkuriamojo remonto patvirtinus, kad yra tinkamai suremontuota ir yra žmonių sveikatai bei saugumui nepavojinga. Ši transporto priemonė vėl gali dalyvauti viešajame eisme tik nustatyta tvarka panaikinus draudimą dalyvauti viešajame eisme.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA