Festivalis „Kaunas Jazz” metus baigs Raudondvaryje | Kas vyksta Kaune

Festivalis „Kaunas Jazz” metus baigs Raudondvaryje

Organizatorių nuotr.

Tarptautinis festivalis „Kaunas Jazz“ laikosi tradicijų ir gruodį kviečia į paskutinį šio sezono koncertą. Raudondvario dvaro Menų inkubatoriuje festivalio metus gruodžio 13-ąją pabaigs vis garsiau džiazo pasaulyje skambantis balsas – amerikiečių bosistas, dainininkas ir gitaristas Alanas Hamptonas.

„Jis turi didžiulį talentą“, – prieš trejus metus apie Alaną rašė leidinys „The New York Times“. Ir buvo visiškai teisus.

Šis jaunosios kartos muzikantas apdovanotas sugebėjimais save atrasti įvairiuose muzikos žanruose. Džiazo gerbėjams jis puikiai žinomas kaip populiarios vokalistės Gretchen Parlato grupės narys, pianisto Roberto Glasperio, „Grammy“ laimėtojos Esperanzos Spalding bendražygis. Tačiau jis puikiai jaučiasi ir „indie“ muzikos pasaulyje – bendradarbiauja su grupe „The New Pornographers“, atlikėju Sufjanu Stevensu.

Muzikinę karjerą Alanas pradėjo kaip džiazo bosistas Hiustone – jo talentas greitai buvo pastebėtas ir padėjo pelnyti stipendijas studijuoti Niujorke, o vėliau – Los Andžele. Čia Alanas mokėsi iš geriausiųjų – tokių kaip „Kaunas Jazz“ viešėjęs legendinis bosistas Ronas Carteris ir Charlie Hadenas. Negana to, dar studijų metais jaunas muzikantas gavo galimybę gastroliuoti su tikrais džiazo gigantais – Herbie Hancocku, Terence’u Blanchardu ir Wayne’u Shorteriu. „Man ir pačiam sunku patikėti, kad jie priėmė mane kaip saviškį“, – prisipažįsta muzikantas.

Suvokę, kad jų aplinkoje atsirado labai įdomus atlikėjas, Alaną kviestis į savo įrašų sesijas ir koncertus pradėjo daugelis įvairių žanrų muzikantų – tarp jų ir viena įdomiausių pasaulio artisčių Meshell Ndgeocello.

„Nutiko keistas dalykas – vis dažniau mane kviesdavo ne tik groti, bet ir dainuoti pritariamąjį vokalą. Tai privertė patikėti, kad ir pats galiu dainuoti savo kūrinius“, – kuriozišką karjeros posūkį prisimena „Kaunas Jazz“ svečias.

2011-aisiais jis išleido debiutinį albumą „The Moving Sidewalk“, puikiai įvertintą kritikų. Raudondvaryje Alanas pristatys šviežutėlį antrąjį albumą „Origami For The Fire“, išleistą šių metų lapkričio 4-ąją. „Kaunas Jazz“ taps viena pirmųjų vietų Europoje, kur skambės šio albumo dainos.

Naujame muzikanto diske skamba įdomi stilių mišrainė – nuo džiazo iki ritmenbliuzo motyvų. Du albumo kūrinius padėjo įrašyti garsus amerikiečių alternatyvios „folk“ muzikos atlikėjas Andrew Birdas, su kuriuo Alanas yra ne sykį bendradarbiavęs ir anksčiau.

„Kai išgirsti Alaną, supranti, kas yra gera muzika. Jis tikrai išsiskiria iš aplinkos, kurioje žmonės rašo monotoniškas dainas, varginančias ausis, kurios pasiilgo harmonijos“, – taip Alano kūrybą apibūdina „The New York Times“.

Savo kūrybą Raudondvaryje Alanas Hamptonas pristatys kartu su klavišininku Tomu Cawley.

Bilietai į „Kaunas Jazz“ Metų koncertą platinami visose „Ticketpro“ kasose ir ticketpro.lt, taip pat – interneto svetainėje kaunasjazz.lt bei Kauno senamiesčio turizmo biure „Kauno vartai“ (Rotušės a. 29, Kaune).

Kitais metais „Kaunas Jazz“ švęs 25-ąjį sezoną. Jau paskelbta, kad ta proga Kauno „Žalgirio“ arenoje balandžio 26-ąją koncertuos vienas populiariausių JAV džiazo vokalistų Gregory Porteris. Daugiau jubiliejinio „Kaunas Jazz“ žvaigždžių ketinama paskelbti jau netrukus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA