„Pieno baras“ šviežiomis bandelėmis nebekvepia | Kas vyksta Kaune

„Pieno baras“ šviežiomis bandelėmis nebekvepia

Fotomontažas

Ar prisimenate tą šviežių bandelių ir šilto pieno kvapą, užsukus į miesto centre stovėjusi „Pieno barą“? Vaikai nekantriai laukdavo, kada su tėvais nueis į šią pasakų vietą ir pasimėgaus gardžiais skanėstais. Dabar čia kvepia visai kitaip.

Laisvės alėjoje, ties fontanu įsikūręs „Pieno baras“ viliojo įvairaus amžiaus kauniečius bei miesto svečius. Čia žmonės susirinkdavo ne tik užkąsti, bet taip pat pabendrauti ar maloniai nusišypsoti bandelę parduodančiai pardavėjai. Vaikams būdavo didžiausia laimė gauti dar garuojančią bandelę ir sriūbtelėti standžiai išplakto pieno kokteilio.

Pirmą kartą „Pieno baras“ duris atvėrė 1933-aisiais metais. Tada lankytojai galėjo skanauti trijų skonių pieno kokteilius bei gausybe įvairių bandučių. Deja, pieninė neišsilaikė ir jos vietą užėmė bankas. Ilgą laiką čia buvo vykdoma komercinė veikla, kol galiausiai 2009-aisiai metais duris naujai atvėrė senasis „Pieno baras“. Tai, ko gero, buvo vienintelis atvejis pasaulyje, kai bandelės iš patalpų išvijo valiutą.

Visgi, sugrįžęs „Pieno baras“ kauniečius džiugino neilgai. Praėjus maždaug metams po atidarymo, teko užverti duris ir patalpas perleisti farmacininkams. Ir dabar čia veikia vaistinė, kuri niekada nekvepės šviežiomis bandelėmis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA