Karmėlavos kapinėse – lyg automobilių turguje | Kas vyksta Kaune

Karmėlavos kapinėse – lyg automobilių turguje

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kauniečiai plūsta į didžiausias kapines, esančias Karmėlavoje. Ties kapinėmis nusidriekė ilgiausios automobilių eilės, tad skubantiesiems teks gerokai palaukti, kol nuvažiuos iki kapinių. Atvažiavus į kapines, vaizdas taip pat nedžiugina: reikia gerokai paieškoti laisvos vietos.

Visų Šventųjų dieną kauniečiai skuba tvarkyti artimųjų kapų. Žmonės aplanko ne tik mieste esančias kapines, bet važiuoja ir į rajono kapines. Kaip ir kasmet daugiausiai žmonių plūsta į Karmėlavos kapines. Važiuojant į šias kapines, reikia nusiteikti, jog kils problemų su automobilio statymu, mat vairuotojai visus kampus apstatę savo transportu.

Mašinų eilėse ir aplink kapus pilna įvairiausių automobilių, tad galima pasijusti lyg būtumei automobilių turguje. Kas aikštelėje gražiai priparkavę, kas pakelėse palikę, tačiau pasirinkti vis tiek yra iš ko.

Dėl didelių žmonių srautų, ties įvažiavimais į kapines, budi policijos pareigūnai. Jie ne tik pareguliuoja eismą, tačiau ir prižiūri bendrąją tvarką, kad nekiltų nesutarimų dėl ne ten pastatytų automobilių. Kartu pasaugoja ir gėlių prekeivius.

Viskuo galima pasirūpinti vietoje

Dar viena priežastis, kodėl šiomis dienomis kapinės primena turgų ta, jog ties kiekvienu įėjimu į kapines, galima įsigyti įvairiausių kapų priežiūrai skirtų dalykų. Jei nespėjote apsirūpinti žvakėmis ar gėlėmis, galima vietoje to nusipirkti.

Prekeiviai siūlo įsigyti įvairių žvakučių, kurių kaina svyruoja nuo vieno lito iki dešimties. Gėlių pasirinkimas taip pat gausus. Vyrauja balti gėlių vazonėliai, kurių kaina apie 10-12 litų. Už 14 litų galima įsigyti iš šakelių pintų ir įvairiomis gėlėmis dekoruotų vainikų. Jei nenorite skirti tiek pinigų, pardavėjai siūlo įsigyti kelis didelius geltonus ar baltus žiedus po 3-5 litus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA