Pareigūnai kurtiesiems paaiškino naująsias KET | Kas vyksta Kaune

Pareigūnai kurtiesiems paaiškino naująsias KET

R. Tenio nuotr.

Po įvairių kelių eismo taisyklių pakitimų, susirūpinta ar visi vairuotojai suprato pakeitimus, todėl surengta paskaita kurčiųjų bendruomenei. Policijos pareigūnai penktadienio vakarą kurtiesiems išaiškino pakeitimus gestų kalba bei naudojant vaizdines priemones.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos pareigūnė Maironio gatvėje įsikūrusiuose kavos namuose skaitė informacinę paskaitą apie naujausius Kelių eismo taisyklių pakeitimus kurčiųjų bendruomenei. Žmonės supažindinti su pakeitimais, įsigaliojusiais tiek liepos, tiek spalio mėnesiais. Kurtieji galėjo klausinėti ir išsiaiškinti įvairias smulkmenas, susijusias su naujosiomis KET. Tokios paskaitos rengiamos, kad būtų užtikrintas saugumas keliuose bei kad visa vairuotojų bendruomenė būtų informuota.

„Kas vyksta Kaune“ primena, jog mėnesio pradžioje įsigaliojo taisyklė, jog jei prie šviesoforo yra įrengta žalia rodyklė, tai vairuotojai, degant raudonam signalui, privalo prieš sankryžą sustoti ir įsitikinus, jog saugu, važiuoti toliau. Nesustojus prieš sankryžą, gresia bauda ir teisių netekimas. Pažymėtina tai, jog degant žaliam šviesoforo signalui, prieš sankryžą sustoti nereikia.

Vasaros viduryje buvo pakeista daug kelių eismo taisyklių, galiojančių ne tik vairuotojams, bet taip pat ir dviratininkams. Plačiau galite paskaityti „Kas vyksta Kaune“ publikuotame straipsnyje „Keičiamos kelių eismo taisyklės“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA