Naujieji mikroautobusai jau užpildė 3 maršrutus | Kas vyksta Kaune

Naujieji mikroautobusai jau užpildė 3 maršrutus

Archyvo/ R. Tenio nuotr.

Šios savaitės pradžioje miesto gatvėse pasirodė dar penki naujieji „Mercedes Benz Sprinter“ mikroautobusai, kurie važiuoja 55-uoju maršrutu „Šilainiai – Palemonas“. Iki lapkričio vidurio planuojama pakeisti likusius penkis senuosius šio maršruto mikroautobusus.

Šiuo metu naujieji mikroautobusai aptarnauja jau tris maršrutus – 55-ąjį, 57-ąjį ir 53-ąjį. Kauno miesto savivaldybės skelbtą konkursą laimėjusi bendrovė „Kautra“ įsipareigojo visas 70 naujųjų transporto priemonių palaipsniui pristatyti iki Naujųjų metų.

Mikroautobusuose „Mercedes Benz Sprinter“ įdiegta šiuolaikiška įranga: elektroninės švieslentės, keleivių skaičiavimo sistema, aukštos raiškos vaizdo kameros, kasos aparatai, kondicionieriai, automatinės pavarų dėžės ir kt. Planuojama, kad ateityje maršrutiniuose taksi bus įdiegtas miesto elektroninis bilietas. Naujuosius mikroautobusus vairuoja profesionalūs ir mandagūs uniformas vilkintys vairuotojai.

Naujųjų transporto priemonių salonas yra itin erdvus ir šviesus. Viduje – 16 patogių sėdimų ir 6 stovimos vietos. Salono aukštis siekia nuo 1,9 iki 2,3 m. Tiek transporto priemonių sėdynės, tiek ir kita apdaila pagaminta iš lengvai valomų ir nuo vandalų apsaugotų medžiagų. Dvigubi stiklai ir patikima šildymo bei vėsinimo įranga užtikrina, kad vasarą mikroautobuso viduje būtų vėsu, o žiemą šilta.

Planuojama, kad lapkričio mėnesio pabaigoje į miesto gatves išvažiuos dar dešimt naujų 51-ojo maršruto „Urmas“ – Kazliškiai (Tirkiliškiai)“ transporto priemonių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA