„Kaukas“ išgyvenęs didingus laikus, dabar miršta kauniečių akyse | Kas vyksta Kaune

„Kaukas“ išgyvenęs didingus laikus, dabar miršta kauniečių akyse

Fotomontažas

„Kauko“ restoranas kadaise buvo vienas iš prestižiškiausių vietų visame Kaune. Atsiverdavo stulbinama panorama, kauniečiai nuolat plūsdavo į šią vietą. O dabar… O dabar išskirtinės architektūros pastatas grimzta į šešėlį. Kadaise žmonių juoką girdėjusios sienos, šiandien tegirdi švilpiančius vėjus ir retsykiais užklydusių smalsuolių kalbas.

[galerija kiek=”12″]

Tarpukario Lietuvos architekto suprojektuota Felikso Vizbaro Baltoji vila, dažnai vadinta tiesiog Vizbaro pilaite. Vėliau šis pastatas gijo „Kauko“ kavinės pavidalą ir pavadinimą. Kauniečiams gerai žinoma pasilinksminimų ir skanaus maisto vieta įsikūrusi pačiame Kauno centre – žinant, kur žiūrėti, ir dabar iš bet kurios Laisvės alėjos vietos galima pro medžius, ant kalno pastebėti buvusios vilos bokštą.

Į Vizbaro vilą rinkdavosi inteligentai, vėliau, atvėrus duris „Kauko“ restoranui, nuolatos būriuodavosi kauniečiai. Ne vienas tėvas vaikams apie šią vietą galėjo papasakoti įdomių istorijų: kaip susipažino su mama, kaip pasipiršo ar tiesiog smagiai praleido laiką.

Jaunesnioji karta šią vietą žino jau tik iš tėvų pasakojimų, mat dabar nebelikę didingo pastato, anuomet taip viliojusio užeiti į vidų. Dabar tai apleistas, apgriuvęs namukas, kuris kelia nerimą prieiti arčiau, nes gali bet kada plyta užkristi. Jau eilę metų valdininkai svarsto, ką su šia vieta daryti, tačiau neranda tarpusavio sutarimo, tad kauniečiams belieka stebėti, kaip akyse miršta jų įsimintinas dienas mačiusi vieta.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA