Tolimoje ateityje planuojama rekonstruoti itin judrią Šilainių gatvę | Kas vyksta Kaune

Tolimoje ateityje planuojama rekonstruoti itin judrią Šilainių gatvę

R. Tenio nuotr.

Valdininkų akiratyje atsidūrė viena iš judriausių Šilainių mikrorajono gatvių. Ketinama rekonstruoti Žemaičių plentą bei įrengti dviejų lygių sankryžą. Tačiau norint įgyvendinti projektą, reikia nugriauti 10 pastatų.

Žemaičių plente nuolat juda dideli transporto srautai. Ši gatvė svarbi tuo, jog ji naudojama kaip įvažiavimas ar išvažiavimas iš Kauno miesto į Kaunas – Klaipėda kelią. Kasdien Baltijos ir J. Grušo sankryžose formuojasi spūstys, tad atėjo laikas bent kažkiek suvaldyti vis didėjančius automobilių srautus. Valdininkai tikina, jog rekonstravus judriausią Šilainių gatvę, pagerėtų susisiekimas tiek viešojo transporto tiekėjams, tiek gyventojams ar specialiųjų tarnybų darbuotojams.

Planuojama Žemaičių plentą praplatinti iki 4 eismo juostų bei įrengti dviejų lygių sankryžas, dėl kurių sumažėtų kamščiai. Eismo juostos praplatėtų tarp Baltijos ir Linkuvos gatvių. Taip pat būtų įrengti šaligatviai pėstiesiems. Pagal planą, rekonstruojama apie kilometras gatvės. Politikai tikina, jog gali pritrūkti lėšų iškart įrengti tokį projektą, tad galima iš pradžių įrengti vieno lygio sankryžą, su galimybe vėliau rekonstruoti į dviejų lygių.

Tačiau įgyvendinti šį projektą trukdo per mažos valstybinės žemės valdos. Norint praplatinti Žemaičių plentą, reikia iš privačių rankų perimti dalį žemės ir nugriauti ant jos stovinčius pastatus. Pagal projektą tektų nugriauti apie 10 statinių, tarp jų ir gyvenamųjų namų. Į nugriaunamų statinių sąrašą patenka Žemaičių plento 13A, 30, 32 numeriais pažymėti pastatai. Čia įeina ne tik gyvenamieji namai, bet ir ūkinės paskirties pastatai. Įgyvendinus projektą, gyventojams kompensacija siektų beveik vieną milijoną litų.

Kol kas miesto taryba turi pritarti šiam projektui, tada bus galima kreiptis į Nacionalinės žemės tarnybą su prašymu perimti privačią žemę ir naudoti ją pagal visuomenės poreikius. Visgi, anot Miesto tvarkymo skyriaus vedėjo Aloyzo Pakalniškio, jei taryba ir pritars projektui, trijų metų perspektyvoje neplanuojama pradėti darbų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA