Naujajame LKL sezone – pirmoji „Žalgirio” pergalė prieš „Lietuvos rytą” | Kas vyksta Kaune

Naujajame LKL sezone – pirmoji „Žalgirio” pergalė prieš „Lietuvos rytą”

Kas vyksta Kaune nuotr.

Sekmadienio popietę Vilniuje įvykusioje svarbiausioje šio naujojo LKL čempionato sezono kovoje kauniečiai iškovojo sunkią pergalę prieš vilniečius. Pirmą kartą susitikus amžiniems priešams – Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandoms, rungtynes dramatiškai laimėjo kauniečiai rezultatu 84:82.

Kauniečiai į šią kovą stojo vos prieš parą grįžę iš Ispanijos, kur kovojo pirmose Eurolygos rungtynėse.

Abi ekipos šių metų LKL sezone sužaidė po 6 mačus. Vilniečiai laimėjo visas rungtynes, o „Žalgiris“ kartą turėjo pripažinti varžovų pranašumą.

Užtat paskutiniajame oficialiame tarpusavio susitikime pergale džiaugėsi žalgiriečiai. Praėjusio sezono LKL pusfinalio lemiamoje dvikovoje Vilniuje kauniečiai nugalėjo šeimininkus  73:71, laimėjo seriją 2-1 ir žengė į LKL finalą.

Abiejų ekipų keliai buvo susidūrę ir priešsezoniniame Vlado Garasto taurės turnyre. Rugsėjo viduryje pergalę irgi šventė Gintaro Krapiko auklėtiniai, nugalėję „Lietuvos rytą“ 70:66.

Susitikimą vilniečiai pradėjo užsivedę ir sužaidus dvi su puse minutės pirmavo 8:3. Vilniečių emocijas sumažino Jameso Andersono du taškai su pražanga (8:8). Artūras Valeika pelnė keturis taškus iš eilės, gynyboje efektingai blokavo žalgiriečių metimą ir aikštelės šeimininkai vėl susigrąžino pranašumą (14:10). Paulius Jankūnas taip pat atsakė keturiais taškais iš eilės ir po pirmo kėlinio ekipos neturėjo pranašumo – 14:14.

Paulius Jankūnas tęsė sėkmingą žaidimą ir antrajame kėlinyje, prie jo prisijungė ir tritaškį pataikęs Arūras Milaknis, o kauniečiai nutolo (21:16). „Lietuvos rytas“ pagyvino puolimą kai Antanas Kavaliauskas pelnė du taškus su pražanga (24:23). Nauja emocijų banga „Siemens“ arenoje susirinkusius sirgalius apėmė po galingo Traviso Leslie dėjimo, po kurio Gintaras Krapikas buvo priverstas prašyti minutės pertraukėlės. Įvykiai aikštelėje nesitaisė ir po jos: Martynas Gecevičius pataikė iš toli ir vilniečiai nutolo (35:27).

Trečią kėlinį sėkmingu žaidimu pradėjo Adas Juškevičius. Jo šeši taškai leido išlaikyti pranašumą (41:36). Du tolimi Gedimino Oreliko metimai leido vilniečiams įgyti dviženklę persvarą (51:41). Kėlinio pabaigoje kauniečiai baudų metimais ir Artūro Gudaičio dėjimu sumažino deficitą iki minimumo (55:54).

Lemiamo kėlinio pradžioje sėkmingą pasirodymą tęsė iš vidutinio nuotoliai taikliai metęs A.Gudaitis, o kauniečius į priekį išvedė du taiklūs A.Milaknio tritaškiai – 62:59. A.Gudaitis įspūdingai blokavo A.Kavaliausko bandymą dėti į krepšį, metimo skonį pajutęs A.Milaknis dar kartą baudė šeimininkus tritaškiu, greitą ataką taikliu metimu užbaigė E.Ulanovas – 67:59. Tiesa, varžovai nesutriko ir mažino deficitą iki trijų (67:64). Po Gintaro Krapiko paprašytos minutės pertraukėlės J.Andersonas atliko rezultatyvų prasiveržimą, rekordinę persvarą grąžino taiklus P.Jankūno tritaškis – 72:64. E.Ulanovas neatsiliko nuo komandos draugų ir taip pat smeigė tritaškį, tolimą dvitaškį pataikė P.Jankūnas – 77:69. Netaiklų metimą taisė R.Javtokas, bet likus minutei tritaškį pataikė „Lietuvos rytas“ – 79:76. Neįtikėtiną metimą iš trijų taškų zonos realizavo L.Lekavičius, tačiau lygiai tuo pačiu atsakė ir šeimininkai (82:79). Sostinės krepšininkai bandė gelbėtis, tačiau Lietuvos čempionų pergalę įtvirtino du taiklūs komandos kapitono baudų metimai bei vilniečiai buvo priversti patirti pirmą pralaimėjimą – 84:82.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA