Nepilnamečiams uždrausta pirkti energetinius gėrimus | Kas vyksta Kaune

Nepilnamečiams uždrausta pirkti energetinius gėrimus

Nuo lapkričio 1 dienos bus baudžiami prekybininkai, parduosiantys energetinius gėrimus nepilnamečiams. Sankcijos gresia ir asmenims, kurie tokių gėrimų bandys nupirkti ir perduoti nepilnamečiams.

90 Seimo narių balsavus už ir 5 susilaikius, priimtos Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininkės Dangutės Mikutienės inicijuotos Administracinių teisės pažeidimų kodekso (ATPK) pataisos dėl atsakomybės parduodant, perkant ar kitaip perduodant energinius gėrimus asmenims, jaunesniems kaip 18 metų.

Šiomis ATPK pataisomis numatoma, kad energinių gėrimų pardavimas asmenims, jaunesniems kaip 18 metų, užtraukia baudą nuo dviejų iki keturių šimtų litų. O energinių gėrimų nupirkimas ar kitoks perdavimas asmenims, jaunesniems kaip 18 metų, užtraukia baudą nuo penkiasdešimties iki dviejų šimtų litų.

Baudų skyrimo suaugusiesiems įteisinimas – jau antrasis etapas, siekiant apriboti energinių gėrimų vartojimą tarp nepilnamečių. Šių metų gegužės mėnesį Seimas priėmė patobulintą Maisto įstatymo projektą, apribojant energinių gėrimų prieinamumą asmenims iki 18 metų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA