Atidaryta moderni dirbtinės dangos aikštė | Kas vyksta Kaune

Atidaryta moderni dirbtinės dangos aikštė

R. Tenio nuotr.

Kauno rajone atsirado dar viena gerai įrengta erdvė sportui. Jau baiginėjamas rekonstruoti Akademijos Ugnės Karvelis gimnazijos sporto aikštynas su dirbtinės žolės danga.

Kauno rajono meras Valerijus Makūnas pasidžiaugė, kad pernai pradėtas projektas sėkmingai įgyvendinamas. „Dabar vaikams nereikės bėgioti per balas, dirbtinė danga leis sporto sezoną pratęsti keliais mėnesiais“, – tvirtino meras.

800 tūkst. Lt šiam projektui skyrė Švietimo ir mokslo ministerija, 200 tūkst. Lt Kauno rajono savivaldybė. Už šias lėšas įrengta daugiafunkcė ir paplūdimio tinklinio aikštelės.

Daugiafunkcėje aikštelėje bus galima žaisti tinklinį, rankinį, futbolą ir kitus žaidimus. Taip pat įrengti bėgimo takai, šuolių į aukštį, tolį, rutulio stūmimo ir kiti lengvosios atletikos sektoriai.

Kauno rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Kęstutis Povilaitis teigė, kad gavus finansavimą, darbus planuojama tęsti ir kitąmet.

Reikėtų pakeisti bėgimo takelių ir lengvosios atletikos sektoriaus dangą, įrengti tinkamą apšvietimą, atlikti kitus darbus.

Viso projekto vertė sieks maždaug 2,5 mln. Lt.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA