Trūkus azoto rugšties vamzdžiui „Achemoje” apdegė žmogus | Kas vyksta Kaune

Trūkus azoto rugšties vamzdžiui „Achemoje” apdegė žmogus

Jonavoszinios.lt nuotr.

Šiandien įvykus gedimui ir trūkus azoto rūgšties agregato vamzdžiui „Achemoje“ nukentėjo žmogus. Vyras išvežtas į Kauno klinikas.

Kaip jonavoszinios.lt informavo „Achemos“ gamybos direktorius Vilius Stankevičius, darbininkas buvo aptaškytas azoto rūgšimi ir patyrė nudegimus. Jis išvežtas į Jonavos ligoninės priėmimo skyrių, o iš ten – į Kauną.

„Vienam operatoriui, kai jis laistė vandeniu tą rūgštį, kad ją surinktų, ant drabužių užtiško ta rūgštis, daugiausiai kliuvo ant nugaros. Dabar jis pas medikus išvežtas. Pagal mūsų avarijos likvidavimo planą suteikta pagalba iš karto – pakištas buvo po dušu. Kol kas rezultatų, kaip sunkiai, nėra. (…) Tačiau neturėtų būti sunkus (nudegimas – BNS), nes pagal vaizdą taip neatrodė“, – BNS sakė įmonės generalinis direktorius R.Miliauskas.

Pasak jo, gedimą likvidavo gamyklos priešgaisrinė tarnyba ir medikai: „Mes turime savo priešgaisrinę gelbėjimo tarnybą ir medikus. Medikai ir išvežė į ligoninę“.

Pirmadienį apie 9 val. viename iš devynių azoto rūgšties gamybos UKL agregatų buvo pastebėta azoto rūgšties pralaida. Imtasi visų priemonių išsiliejusiai azoto rūgščiai neutralizuoti ir surinkti. Apie 9 val. 15 min. padidėjus azoto rūgšties pralaidai buvo sustabdytas agregatas Nr. 8. Kaip numatyta azoto rūgšties gamybos reglamente agragato stabdymo metu į aplinka išsiskiria azoto oksidai. Teršalai vandens užtvarų pagalba buvo nusodinti, todėl azoto oksidų ribinės vertės už įmonės ribų neviršijo nustatytų reikalavimų.

Vieno iš devynių azoto rūgšties gamybos agregatų sustabdymas AB „Achema“ darbui įtakos neturėjo. Šiuo metu vyksta trūkusios linijos atstatymo darbai. Nelaimės aplinkybės tiriamos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA