Įspėjimas: plinta kenkėjiška „Facebook” aplikacija, siūlanti pasikeisti profilio spalvą | Kas vyksta Kaune

Įspėjimas: plinta kenkėjiška „Facebook” aplikacija, siūlanti pasikeisti profilio spalvą

„Facebook” tinkle masiškai plinta kenkėjiška aplikacija, siūlanti vartotojams pasikeisti savo profilio spalvą. Portalas „Kas vyksta Kaune“ įspėja vartotojus ir prašo nespausti nuorodų, paskelbtų į šią programą net iš artimiausių draugų.

Nuo praėjusio savaitgalio kenkėjiška programa apkrėstų vartotojų daugėja. Prisijungę prie „spalvos keitimo“ aplikacijos, jie ne tik kad nepasiekia norimo rezultato, bet ir duoda sutikimą automatiškai skelbti žinutes kitų vartotojų ar prenumeruojamų „Facebook“ puslapių sienose.

Portale „Kas vyksta Kaune“ tokie komentarai pastebėjus trinami, tačiau virusas platinasi vis labiau ir užsikrėtusių vartotojų daugėja. Kol kas nepranešama, ar ši aplikacija gali padaryti daugiau žalos nei tik be jūsų sutikimo skelbti žinutes draugų ir puslapių sienose, tačiau aplikacijų pagalba galima prisijungti prie plačios vartotojų informacijos, pasiekti jų draugų kontaktus ir kita.

Šiuo metu laukiama, kol „Facebook“ administratoriai pastebės šią kenkėjišką programą ir ji bus užblokuota. Kol tai nėra padaryta, vartotojai turėtų vengti spaudinėti ant neaiškių nuorodų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA