Laisvės alėjoje miegoti nedraudžiama | Kas vyksta Kaune

Laisvės alėjoje miegoti nedraudžiama

Kas vyksta Kaune nuotr.

Einant pagrindine miesto gatve dažnai galima pamatyti, kaip benamiai, patogiai įsitaisę, miega ant suoliukų. Kas po vieną, kas dviese snaudžia, gadindami miesto vaizdą. Tačiau valdininkai tikina, kad jie – bejėgiai, mat miegoti ant suoliukų nedraudžia įstatymai.

Lrytas.tv žurnalistams benamiai prisipažino, jog Laisvės alėjoje gyvena jau mėnesį. Pinigų taip pat daug nereikia, nes kavinių lankytojai dažnai pavaišina ne tik maistu, bet ir gėrimais. Pasitaiko, jog praeiviai kartais įmeta ir pinigų.

Praeiviai vieningai tikina, jog taip ant suoliukų įsitaisę benamiai gadina miesto vaizdą. Kauniečiai stengiasi dideliu lanku aplenkti ant suoliukų įsikūrusius benamius, mat nuo jų sklinda nemalonus kvapas, o atsikėlę gali išplūsti pro šalį keliaujančius žmones. Be to, ir ant suoliukų patys praeiviai prisėsti nebenori, nes vienus yra užėmę benamiai, o ant kitų paliktos šiukšlės. Taip pat praeiviai baiminasi, jog benamiai bus ant suoliukų atlikę gamtinius reikalus.

Pagal mieste galiojančią tvarką, baudžiami elgetaujantys asmenys, tačiau jei jie tiesiog miega ant suolų, pareigūnai neturintys teisės jų išvaryti.

„Jei asmuo ant suoliuko sėdi ar guli, nėra įstatymo, draudžiančio to daryti. Kol toks asmuo nenusižengė įstatymui, nei policija, nei mes negalime prie žmogaus prisikabinti“, – kalbėjo Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Danas Bortkevičius.

Valdininkai tikina, jog benamius iš miesto centro buvo išvežę į „Gerovės namus“, tačiau asmenys ten prasižengė ir grįžo į Kauno gatves. Šiuo metu Laisvės alėjoje miega apie penkiolika asmenų, tačiau tikimasi, kad atvėsus orams, benamiai patrauks ieškoti šiltesnių vietų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA