Siūloma įdiegti kitokią bilietų pardavimo sistemą | Kas vyksta Kaune

Siūloma įdiegti kitokią bilietų pardavimo sistemą

kaunoautobusai.lt nuotr.

Kaune siūloma įdiegti naujoves, kurios sutaupytų viešojo transporto vairuotojų laiką bei užtikrintų saugumą. Naujai įrengtuose automatuose būtų galima paprastai įsigyti viešojo transporto bilietą, papildyti turimą elektroninę kortelę. Tai itin patogu, nes šiuose aparatuose galima būtų atsiskaityti banko kortele.

Bendrovės „Kauno autobusų“ specialistų delegacija rugsėjo pabaigoje lankėsi Berlyne vykusioje transporto technologijų parodoje „Inno Trans 2014“ ir 65-ojoje komercinio transporto (IAA) parodoje Hanoveryje. Čia buvo pristatytos naujausios technologijas, kurias kitos Europos šalys jau įdiegė viešojo transporto sistemoje informuojant keleivius stotelėse. Kartu buvo aptarta, kokios naujovės tiktų Kauno mieste. Vienas iš siūlymų – viešojo transporto bilietų pardavimo aparatai.

Pasak bendrovės generalinio direktoriaus Kęstučio Derliūno, viena iš problemų, kuri prastina susisiekimo kokybę viešojo transporto naudotojams – papildomas autobusų ir troleibusų vairuotojų „įdarbinimas“ pardavinėjant vienkartinius bilietus keleiviams. Tai net tik blaško vairuotojus, sudaro norinčiųjų įsigyti bilietą eiles, bet ir didina kelionės trukmę, prastina vairavimo kokybę.

„Įmonės specialistams pavesta ieškoti kitų bilietų platinimo būdų, kurie leistų vairuotojams susitelkti ties jų tiesiogine funkcija – saugiai vairuoti,“ – teigia K. Derliūnas. Svarstomos įvairios galimybės: nuo automatizuoto bilietų pardavimo transporto priemonėse ir stotelėse iki atsiskaitymo mobiliuoju telefonu.

Naujovė leis patogiau mokėti už bilietą

Pasak „Kauno autobusų“ Keleivių vežimo tarnybos vadovo Rimo Stankaičio, parodos metu parodoje surinkta informacija leis pasirinkti kokius bilietų pardavimo aparatus, kuriuos Kauno mieste būtų galima pritaikyti geriausiai ir efektyviausiai. „Nesvarbu, ar automatai bus statomi stotelėse, ar pačiose transporto priemonėse, svarbiausia, kad tai nukrautų papildomą rūpestį ir palengvintų vairuotojų darbą vairuojant transporto priemonę, – teigia tarnybos vadovas.

Šiuolaikiniai bilietų pardavimo aparatai, statomi transporto priemonėse, turi įvairių galimybių ir gali atlikti labai daug funkcijų: galima atsiskaityti grynaisiais pinigais (metaliniais ir popieriniais) ir kortelėmis (tiek kreditinėmis, tiek debetinėmis), elektroninius bilietus papildyti norima pinigų suma. Gamintojai parodoje pateikė didelę aparatų įvairovę, tad galima pasirinkti ir pagal dydį, ir pagal atliekamas funkcijas, ir pagal prieinamą kainą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA