„Žalgirio” direktorius apie spaudoje pasirodžiusią informaciją: aš apakęs | Kas vyksta Kaune

„Žalgirio” direktorius apie spaudoje pasirodžiusią informaciją: aš apakęs

Evaldo Virkečio nuotr.

Penktadienį Lietuvos žiniasklaidoje pasirodė informacija, kurioje nevengiama spekuliacijų apie Kauno „Žalgirio“ finansinę situaciją.

Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubas atsiriboja nuo portale „15min.lt“ pateiktos informacijos. Minėtame portale skelbiami finansiniai rodikliai neatitinka duomenų, esančių Registrų centre. Savo ruožtu Kauno „Žalgiris“ oficialiai kreipsis į portalą „15min.lt“ su paklausimu dėl informacijos gavimo ir pateikimo aplinkybių.

„Ne kartą esame kalbėję apie savo skolas ir dabartinė situacija nėra iš esmės pasikeitusi. Šiuo metu visą energiją skiriame žaidėjų užregistravimo Eurolygoje klausimui, todėl toks eskalavimas, pasitelkiant neoficialius duomenis, tik kenkia klubui spręsti susidariusius klausimus“, – teigė Kauno „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas.

Sąmyšis dėl informacijos kilo, kaip portalas 15min.lt paskelbė, jog jų turima VŠĮ „Kauno „Žalgirio“ rėmėjas“ 2012-2013 metų (nuo birželio iki birželio) finansinė ataskaita, 2013 metų birželį „Žalgiris“ turėjo net 40,464 mln. litų skolą ir ji bet kurią akimirką gali išaugti iki protu nesuvokiamo skolų cunamio, kuris gali nušluoti ekipą nuo žemės paviršiaus.

Šiame naujienų portale rašoma, kad VŠĮ „Kauno „Žalgirio“ rėmėjas“ turi daug skolininkų, su kuriais pasirašytos taikos sutartys ir jiems nusprendus kreiptis į teismą, prie „Žalgirio“ skolos kaip mat prisidėtų įspūdinga beveik 9 mln. eurų (31 mln. Lt.) suma. Tad matematika gan paprasta – prie praėjusių metų birželį turėtos 40 mln. litų skolos pridėjus kol kas virtualią, tačiau realią apie 31 mln. litų skolą, susidarys 70 mln. litų „praraja“, kuri „Žalgirį“ gali tiesiog praryti.

Tuo tarpu portalas DELFI skelbia, kad „Žalgirio“ direktorius P. Motiejūnas pripažino, kad „Kauno Žalgirio rėmėjo“ 2013 metais pasiekė 40 mln. litų ribą ir nuo to laiko esą pernelyg nepasikeitė. Bet Lietuvos čempionų vadovas tikino, kad į šią sumą įskaičiuoti ir visi mokėjimai, perkelti į ateitį taikos sutartimis.

„Skolos – 70 milijonų? Iš kur tas skaičius paimtas? Aš apakęs. Skola yra žymiai mažesnė – apie 40 milijonų. Be to, priklausomai nuo to, kaip seksis tartis su kreditoriais, tą sumą galima apčiuopiamai sumažinti“, – sakė P. Motiejūnas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA