Senjorai kartu su jaunąja karta demonstravo kulinarinius sugebėjimus | Kas vyksta Kaune

Senjorai kartu su jaunąja karta demonstravo kulinarinius sugebėjimus

Kas vyksta Kaune nuotr.

Penkių pasaulio šalių senjorai dalinosi savo kulinariniais sugebėjimais ir sukvietė visus prie bendro stalo. Po dvejus metus trukusių kulinarinių mokymų, senjorai ir jaunoji karta šiandien kartu ruošė maistą. Dalis senjorų stebino pačių kurtais patiekalais, kiti pristatė savo šalies tradicinius patiekalus. Tokio renginio tikslas ne tik suburti įvairių tautų atstovus, tačiau ir suartinti jaunąją kartą su vyresniaisiais.

Iš viso kulinariniai mokymai „Apetitas mokytis ateina bevalgant“ truko du metus. Per tuos metus vyko įvairūs seminarai, bendradarbiavimas su kitų tradicijų žmonėmis, o kartu ir bendravimas tarp dviejų skirtingų kartų žmonių.

„Esmė yra ta, jog kiekvienoje šalyje buvo jauna imigrantė ir vyresnio amžiaus vietinė moteris. Jos susiporavusios visą projektą kartu ir prabuvo. Projekto metu pastebėjome įdomių dalykų. Pavyzdžiui, Austrijoje yra daug turkų, kurie yra atsiskyrę, tai dvidešimt metų Austrijos mieste gyvenančios turkės per šį projektą pirmą kartą savo gyvenime sėdėjo prie bendro stalo, kartu su austrėmis moterimis. Mes įvykdėme tikslą, jog būtų bendradarbiaujama tarp dviejų kartų“ – pasakojo „Senjorų centro“ atstovė Edita Šatienė.

Mokymus vainikavo tarptautiniai pietūs

Viso projekte dalyvavo mokytojai ir dalyvės iš Austrijos, Italijos, Jungtinės karalystės, Lietuvos ir Prancūzijos. Mokymų metu dalyvės pačios dalinosi įvairiais receptais, fotografavo patiekalus bei juos sudėjo į bendrą receptų knygą. Pagal sudarytą knygą šiandien receptai išbandyti praktiškai.

Kadangi buvo komandų, kuriose jaunosios kartos atstovė buvo iš vienos šalies, o senjorai iš kitos, projekto metu gimė naujų, abiejų šalių jungtinių receptų. Galima buvo paskanauti tradiciniu lietuvišku kugeliu, korėjietiškais pyragėliais, itališkais užkandžiais ir kitais patiekalais, kurie retai sutinkami Lietuvoje.

„Dalyviai pasirinko gaminti arba savo patiekalus, arba, kaip mes vadiname, sintezes, kai sumiksuotos virtuvės, arba gamina grynai nacionalinius patiekalus. Štai vienos kepa obuolius pagal austrišką receptą, tačiau padažas jau yra kitos šalies. Visos labai stengiasi, kuo gražiau pateikti“ – kalbėjo „Senjorų iniciatyvų centro“ projektų koordinatorė Rūta Malaškevičienė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA