Laisvės alėjoje propaguojamas saugus seksas | Kas vyksta Kaune

Laisvės alėjoje propaguojamas saugus seksas

R. Tenio nuotr.

Miesto centre vyksta akcija, kurios metu miestiečiai raginami pasitikrinti, ar neužsikrėtę ŽIV. Taip pat akcijos organizatoriai dalina prezervatyvus, tam kad sumažintų tikimybę užsikrėsti šia liga.

Lietuvos medicinos studentų asociacijos organizuojama akcija sulaukia vis didesnio visuomenės susidomėjimo. Per valandą pasitikrina apie 60 žmonių. Organizatoriai tikina, jog tiek vyrai, tiek moterys tikrinasi, tačiau vyrai labiau baiminasi. Reikėtų paminėti, jog tikrinama anonimiškai, tad neturėtų būti baimių, jog tai pasklis į viešumą.

Nemokamai pasitikrinti, ar žmogus yra užsikrėtęs ŽIV virusu, trunka vos minutę, paėmus kraujo iš piršto. Atliekamų testų patikimumas yra apie 96%. Jei testas teigiamas, tai daromas antras testas, jei ir jis pasitvirtina, žmonės toliau siunčiami konsultuotis pas gydytojus.

„Čia, Laisvės alėjoje, turėjome žmogų, kurio testas buvo teigiamas. Tai sunkiai žmonės reaguoja, nes tai tokia liga, kai daugelis prisibijo, mano, jog tai mirtina liga, ištinka šokas. Bet mes turime specialistus, kurie iškart kalbasi su tokiais žmonėmis ir nukreipia juos tolimesniems tyrimams“ – kalbėjo organizatorė Gailė.

Visiems pasitikrinusiems organizatoriai dalina prezervatyvus. Tai jau ne pirmą kartą rengiama akcija. Pasitikrinti dėl ŽIV galima kelis kartus per metus, masinių susibūrimų vietose.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA