Advokatė R.Kazlauskienė: už šmeižtą – teks atsakyti | Kas vyksta Kaune

Advokatė R.Kazlauskienė: už šmeižtą – teks atsakyti

Šį kartą advokatė Raimonda Kazlauskienė komentuoja kaip elgtis žmogui, žiniasklaidos priemonėse perskaičius ar išgirdus apie save melagingą informaciją:

Žiniasklaidos priemonė pateikė apie mane melagingą, išgalvotą, tikrovės neatitinkančią informaciją, kuri buvo viešai paskelbta. Taip mane pažemino ir pakenkė mano reputacijai. Kaip šiuo atveju galėčiau apginti savo pažeistas teises?

Vadovaujantis LR CK 1.114 str.1 d. asmens garbė ir orumas yra asmeninės neturtinės teisės ir vertybės, kurias gina ir saugo įstatymas.
LR CK 2.24 str. 2 d. nurodoma, kad jeigu tikrovės neatitinkantys duomenys buvo paskleisti per visuomenės informavimo priemonę (spaudoje, televizijoje, radijuje ir pan.), asmuo, apie kurį šie duomenys buvo paskleisti, turi teisę surašyti paneigimą ir pareikalauti, kad ta visuomenės informavimo priemonė šį paneigimą nemokamai išspausdintų ar kitaip paskelbtų. Visuomenės informavimo priemonė šį paneigimą privalo išspausdinti ar kitaip paskelbti per dvi savaites nuo jo gavimo dienos. Visuomenės informavimo priemonė turi teisę atsisakyti spausdinti ar paskelbti paneigimą tik tuo atveju, jeigu paneigimo turinys prieštarauja gerai moralei.
Taigi šiuo atveju, pirmiausia turite teisę kreiptis į laikraščio ar kitos žiniasklaidos priemonės leidėją su prašymu, įstatymų nustatyta tvarka ir forma išspausdinti jūsų patiektą paneigimą. Pažymėtina, jog šiuo atveju taip pat turite teisę į turtinės ir neturtinės žalos atlyginimą (LR CK 6.250 str.1d.). Reikalavimą atlyginti turtinę ir neturtinę žalą nagrinėja teismas, nepaisydamas to, ar tokius duomenis paskleidęs asmuo juos paneigė, ar ne (LR CK 2.24 str. 3 d.).

Klausimus, į kuriuos pageidaujate advokatės atsakymų, galima siųsti el.paštu kaunas@kasvyksta.lt

Pageidaujančius asmeninės konsultacijos ir teisinių paslaugų, prašome kreiptis tiesiogiai į advokatę telefonu 8 671 29151, arba atvykti į advokatų kontorą R. Kazlauskienė ir partneriai, esančią I. Kanto 24-12, Kaune.

Informuojame, kad jau veikia ir advokatų kontoros R. Kazlauskienė ir partneriai interneto svetainė : www.advocatera.lt.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA