Tokios eisenos Kaunas dar nematė | Kas vyksta Kaune

Tokios eisenos Kaunas dar nematė

Roko Tenio nuotr.

Kaune pirmą kartą surengta eisena, kurie siekiama atkreipti dėmesį į ankščiau gimusių vaikų problemą. Akcijos tikslas ne tik šviesti visuomenę, bet taip pat ir pagelbėti tokioms šeimoms įveikti psichologines ir finansines problemas.

Visame pasaulyje kasmet apie 5-6% vaikų gimsta ankščiau laiko. Jiems tenka pirmuosius gyvenimo mėnesius praleisti ligoninėse. Dažnai užtrunka gydymas, kuris ne tik brangiai kainuoja, tačiau ir atneša šeimoms didelį psichologinį išbandymą.

„Lapkričio 17-ąją vyksta ankščiau laiko gimusių vaikų diena, mamos sveikina, dėkoja gydytojams, artimiems žmonės už pagalbą. Tokiems vaikams yra sunkiau, bet jie vis tiek išgyvena. Yra 96% tikimybė, kad neišnešiotas vaikas išgyvens. Jei nėra komplikacijų, neišnešiotas vaikas per pirmuosius du metus pasiveja laiku gimusius vaikus“ – kalbėjo Medicinos universiteto studentė Rūta Matulionytė.

Kaune surengta eisena „Žinau, kad esi“ skirta supažindinti žmones su šia problema, taip pat prisidėti aukojant pinigų, kurie bus skirti neišnešiotų vaikų gydymui. Eisenoje dalyvavo organizacijos nariai, šeimos su vaikais. Visi žygiavo nuo Kauno Soboro iki Rotušės, kur buvo įkurtas informacinis stendas bei pastatytas parodomasis inkubatorius.

„Šia akcija siekiame parodyti visuomenei, kad yra tokie naujagimiai, kad yra tokios šeimos ir medikai, kurie gelbsti tokius vaikus. Taip pat parodyti, kad tokiems vaikams yra tam tikri poreikiai, tokie kaip būtinas inkubatorius, kraujo perpylimas. Pasirinkome būtent eiseną, nes tai neagresyvi forma, kuria galima pateikti visuomenei informaciją“ – kalbėjo organizacijos „Padedu augti“ atstovė Julija Kulik-Dulinskienė.

Prie akcijos prisijungė ir Kauno baikeriai. Taip siekiama labiau atkreipti visuomenės dėmesį.

„Žmones traukia technika, nes ne kiekvieną dieną tai pamatysi. Vaikams gal nuotaika pakils, paliks kokį nors įspūdį“ – sakė baikeris Algimantas.

Akcijos metu buvo renkami pinigai, kurie vėliau bus skirti neišnešiotų naujagimių gydymo išlaidoms kompensuoti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA