Įspūdingame žaidime varžosi penkios komandos | Kas vyksta Kaune

Įspūdingame žaidime varžosi penkios komandos

R. Tenio nuotr.

Kauno kanupolo atvirajame čempionate varžosi trys lietuvių ir dvi ukrainiečių komandos. Kauno irklavimo mokykloje įspūdinga ir mažai girdėta sporto šaka užkrėtė sportininkus aistra ir azartu.

Kanupolo čempionate jėgas išbando dvi komandos iš Kijevo ir po vieną komandą iš Kauno, Vilniaus bei Alytaus. Kaune mažai girdėta šaka, tačiau sugebėjo pritraukti šios sporto šakos mėgėjų. Čempionato organizatoriai tikina, kad toks žaidimas egzistuoja jau virš 100 metų, tačiau retas kaunietis apie tokią pramogą žino.

Kanupolas yra žaismingas žaidimas, kurį žaidžia dvi komandos po penkis žaidėjus kiekvienoje komandoje. Žaidimas vyksta ramiame (netekančiame) vandenyje , dažnai baseine įrengtoje 23 *35 metrų dydžio aikštelėje. Pagrindinis tikslas – įmesti kamuolį į 1.5metro ilgio ir 1 metro aukščio vartus, iškeltus virš vandens 2 metrų aukštyje. Vartai yra abiejuose žaidimo aikštelės galuose.

Irkluotojai naudoja trumpas 3 metrų, manevringas vienvietes baidares, irkluoja dviejų menčių irklais. Dėl saugumo dėvimi šalmai su veido apsauga ir gelbėjimo liemenės.

Greitas, įspūdingas žaidimas tęsiasi du kėlinius po dešimt minučių, per kurias iš sportininkų reikalaujama ištvermės, greičio, reakcijos, koordinacijos, vikrumo ir kitų tik šiam žaidimui reikalingų įgūdžių. Žaidimo metu dalyvius gelbėja „eskimosas”, kuriuo nuolat naudojasi žaidėjai, atversdami baidarę.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA