Nuo šiol policininkai bus rengiami Kauno rajone | Kas vyksta Kaune

Nuo šiol policininkai bus rengiami Kauno rajone

Archyvo / Roko Tenio nuotr.

Mastaičiuose atidaryta Lietuvos policijos mokykla. Šiais metais 50 kursantų Kauno rajone pradeda mokytis Lietuvos gynimo meno. Kitais metais iš Klaipėdos į Kauną bus perkelti likę kursantai ir Mastaičiai taps pagrindine Lietuvos policijos mokykla.

Šiais metais Lietuvos policijos mokykloje pradėjo mokytis 150 kursantų. 50 iš jų mokslus pradėjo naujoje mokslo bazėje, Mastaičiuose. Visą vasarą Kauno rajono gyventojai stebėjo, kaip į naują mokymo bazę kraustėsi Lietuvos policijos mokykla bei žavėjosi, kad nuo šiol jų pašonėje įsikurs pareigūnų kalvė. Porą mėnesių į užtrukę darbai, šiandien visus sukvietė į atidarymo, o kartu ir visos bendruomenės šventę.

„Tokios mokyklos reikia visai Lietuvai, o Kaune yra geriausios sąlygos. Klaipėdoje nebėra kur vystyti struktūros ir geografiškai nepatrauklu, o čia yra puiki infrastruktūra, tik dar reikia daug į ją investuoti, kad taptų tokia, kokia iš ties turi būti. Jau įrengta tiek, kad būtų galima vykdyti mokymus, bet tai nėra tai, kas bus po dviejų metų. Dar bus įrengti sporto aikštynai, taktikos poligonas, šaudykla, autodromas ir visa, kas yra reikalinga, norint tinkamai paruošti kursantus“ – kalbėjo Lietuvos generalinis komisaras Saulius Skvernelis.

Šiandien surengtoje bendruomenės šventėje visi norintys galėjo išbandyti akinius ir pamatyti tai, ką mato išgėręs žmogus. Taip pat svečiai galėjo pasižymėti daiktus, išbandyti neperšaunamas liemenes, apžiūrėti policijos techniką ir paklausinėti jau esamų policininkų apie jų darbus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA