Jau aišku, kokie troleibusai važiuos Parodos gatve | Kas vyksta Kaune

Jau aišku, kokie troleibusai važiuos Parodos gatve

R. Tenio nuotr.

Penktadienį į keleivinio transporto komisijos posėdį susirinkę valdininkai nutarė, kad jau laikas paleisti troleibusų eismą rekonstruota Parodos gatve.

Gatves rekonstruojantys rangovai informavo, kad troleibusai Parodos ir Petrausko gatvėmis gali pradėti judėti nuo spalio 6 dienos.

Nuspręsta, kad Parodos gatve kursuos naujas 4-asis ir pakoreguotas 2-asis troleibusų maršrutas.

2-ojo maršruto pagalba tikimasi pagreitinti gyventojų atvežimą iš Eigulių, Kalniečių mikrorajonų į miesto centrą. Troleibusas, važiuodamas į Kauno pilį, važiuos Petrausko, Parodos, Kęstučio gatvėmis, o atvykęs į Kauno pilį, grįš per esamą maršrutą Savanorių prospektu.

4-asis troleibuso maršrutas sujungs Islandijos plentą ir Juozapavičiaus prospektą, o vėliau, rekonstravus Panemunės tiltą, sieks ir Panemunės šilą.

Naujajam maršrutui aptarnauti bus paleisti penki troleibusai, kurių intervalas būtų apie 16 minučių piko metu. Jo tikslas – pagreitinti susisiekimą tarp Kauno klinikų ir stoties.

Šis troleibusas sujungs Šiaurės, Sukilėlių prospektus, užsuks į Kauno klinikas, toliau judės Utenos, Petrausko, Parodos gatvėmis, Vytauto prospektu.

Šie naujieji troleibusų maršrutai veiks darbo dienomis.

Posėdyje taip pat pasakyta, kad troleibusai į Parodos kalną kils tik iš Vytauto prospekto, iš Donelaičio gatvės troleibusai į kalną nevažiuos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA