Tarybos narių darbas – lyg nesibaigiantis cirkas | Kas vyksta Kaune

Tarybos narių darbas – lyg nesibaigiantis cirkas

Archyvo nuotr.

Kauno miesto taryboje nėra tiek daug narių, kad negalima būtų prieiti vieningų sprendimų. 41 politikas negali susirinkti ir aptarti svarbiausių miesto klausimų. Tai parodė dėl neeilinio posėdžio sukeltos intrigos.

Vakar „Kas vyksta Kaune“ rašė, jog politikai nesutaria dėl neeilinio posėdžio šaukimo. Pagal opozicijos skaičiavimus, vakar turėjo būti paskutinė diena, kai meras galėjo paskelbti apie neeilinį posėdį, tačiau to nepadarė. Dėl šios priežasties, neeilinio posėdžio iniciatoriai surengė posėdį šiandien. Tačiau į posėdį susirinko vos trylika miesto tarybos narių. Į tokį susibūrimą neatėjo nei pranešėjai, nei administracijos darbuotojai, nei Kauno meras Andrius Kupčinskas, todėl posėdis laikomas neįvykusiu.

„Gal jei atvyktų aukščiausias politikas B. Obama, tai gal ir pavyktų surinkti visus tarybos narius, nes dabar negali susirinkti ir pakalbėti apie svarbiausius miesto klausimus. Reikėtų paleisti tokią tarybą, o meras turėtų atsistatydinti“ – savo nuomonę išreiškė liberalė Ona Balžekienė.

Politikai neketina susišnekėti

Susidaro toks vaizdas, kad nors savivaldybė nėra tokia didelė, joje politikai pasiklysta ir nesugeba apsikeisti informacija. Štai politikai, merui įteikę reikalavimą surengti neeilinį posėdį, tikina, kad jie pateikė visus reikiamus dokumentus, o praėjus dviejų savaičių terminui, patys gali sušaukti tarybos posėdį. Tačiau meras ir jo patarėjai kalba priešingai.

„Atsižvelgiant į tai, kad nėra įgyvendinti visi LR Vietos savivaldos įstatymo 13 str. 4 dalies (nėra pateikti sprendimų projektai) ir Kauno miesto savivaldybės tarybos veiklos reglamento 82 punkto (apie posėdžio laiką ir darbotvarkę informuota ne vėliau kaip prieš 5 darbo dienas) reikalavimai, informuoju, kad Jūsų šaukiamas Kauno miesto savivaldybės tarybos neeilinis posėdis negali būti rengiamas, kadangi pažeistų aukščiau paminėtų teisės aktų reikalavimus“ – tarybos nariui Simonui Kairiui adresuotame rašte teigė tarybos sekretorius Mindaugas Šivickas.

Tarybos nariai taip pat nesusišneka dėl norimų aptarti klausimų. Miestui svarbūs klausimai, kurie buvo numatyti aptarti neeilinio posėdžio metu, bus aptarti 18 dieną, kai vyks eilinis posėdis, tačiau politikai apie tai sužinojo tik šiandienos susibūrimo pabaigoje, kai į salę įžengė Kauno meras ir pranešė apie patvirtintą darbotvarkę.

„Pasirašiau eilinio posėdžio darbotvarkę ir ten įtraukti visi klausimai. Tad kviečiu pas save į kabinetą išgerti kavos“ – šiais žodžiais politikų susibūrimą užbaigė Andrius Kupčinskas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA