„Regitra” primena, kad mėnesio pabaigoje išregistruos šimtus tūkstančių automobilių | Kas vyksta Kaune

„Regitra” primena, kad mėnesio pabaigoje išregistruos šimtus tūkstančių automobilių

Archyvo nuotr.

Valstybės įmonė „Regitra“ primena, kad rugsėjo pabaigoje baigsis daugeliui automobilių savininkų svarbus terminas, iki kurio jie turėjo pasirūpinti privalomąja technine apžiūra ar privalomuoju draudimu.

Pagal liepos 1 d. įsigaliojusį įstatymą, galiojančio draudimo ar techninės apžiūros neturėjusiems automobiliams buvo sustabdytas leidimas dalyvauti eisme. VĮ „Regitra“ duomenimis, tai aktualu apie 1 mln. Lietuvoje įregistruotų kelių transporto priemonių. Tiesa, manoma, kad daugelis jų jau nebeeksploatuojamos, tačiau jų savininkai iki šiol nesikreipė dėl išregistravimo.

Šie automobiliai bus išregistruoti, jei iki rugsėjo pabaigos (t. y. per 90 dienų nuo leidimo sustabdymo) jų valdytojai ar jų įgalioti asmenys neatliks privalomosios techninės apžiūros, neapdraus privalomuoju draudimu ir nepareikš pageidavimo sustabdyti leidimą vieniems metams.

Per 90 dienų nuo leidimo sustabdymo atlikus privalomąją techninę apžiūrą ir apdraudus privalomuoju draudimu, leidimo sustabdymas bus panaikintas automatiškai.

Jei transporto priemonės artimiausiu metu nežadama naudoti viešajame eisme ir leidimas nėra būtinas, prasitęsti leidimo sustabdymą iki vienų metų galima kreipiantis į VĮ „Regitra“ filialą arba per transporto priemonių registravimo elektroninę sistemą (eKETRIS). Dėl sustabdymo patariama kreiptis iš anksto, nelaukiant paskutinės termino dienos.

Transporto priemonės registracijos būseną galima pasitikrinti VĮ „Regitra“ interneto svetainėje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA