Nesutarimai dėl sąvokos kaitina politines aistras | Kas vyksta Kaune

Nesutarimai dėl sąvokos kaitina politines aistras

Evaldo Virkečio nuotr.

Kauno savivaldybės tarybos nariai ir miesto meras Andrius Kupčinskas nesutaria dėl žodžio „sušaukti“ sąvokos. Dėl to rytoj 16 tarybos narių sušauks neeilinį tarybos posėdį, kuriame bus aptarti svarbiausi miesto klausimai.

Rugpjūčio 27-tą dieną tarybos nariai pateikė reikalavimą įvykdyti neeilinį tarybos posėdį, kuriame būtų aptarti miesto stoginių stotelių, Kongresų rūmų, Laisvės alėjos rekonstrukcijos ir kiti klausimai. Pagal reglamentą, meras privalėjo surengti posėdį per 14 dienų. Šiandien kaip tik yra keturiolikta diena nuo pateikimo, tačiau meras neeilinio posėdžio rengti neketina.

„Reglamento 81 ir 82 skyriuose nurodoma, jog jei per keturiolika dienų meras nesušaukia neeilinio posėdžio, tarybos nariai per septynias dienas turi teisę patys sušaukti posėdį. Keturiolika dienų nėra praėję, nėra pateikta jokių sprendimo projektų. Taip pat taryba yra patvirtinusi antro pusmečio darbų planą ir nubalsavę, jog 18 dieną įvyks eilinis tarybos posėdis“ – kalbėjo Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

Reglamente nenurodoma, ar turi iš viso praeiti 14 dienų, ar 14 darbo dienų, todėl tarp politikų kyla interpretacijos. Neeilinio posėdžio iniciatoriai tikina, kad duotas terminas jau praėjo, tad jie gali rengti posėdį.

„Jei meras vertina pagal savo skaičiavimus, dar iki šiandien vakaro galėtų sušaukti, bet tada dar turi būti penkių dienų terminas. Jei prie 14 dienų, dar pridėtumėme penkias dienas, iš tikrųjų atsidurtumėme eilinio posėdžio savaitėje. Žodį „sušaukti“ meras traktuoja, kaip pakviesti, o mes traktuojame, kad turi pakviesti ir įvykti posėdis“ – pabrėžė liberalas Simonas Kairys.

Surengti neeilinį tarybos posėdį iniciavo opozicija bei keli valdančiosios partijos politikai. Viso 16 tarybos narių pateikė pareiškimą, kad būtų apsvarstyti dideli miesto projektai, jų ateitis bei pateikta informacija. Šių klausimų per eilinį posėdį politikai aptarti nesuspėtų, nes pirmumas teikiamas kitiems klausimas, todėl kaip alternatyva tampa neeilinis posėdis.

„Jei rytoj meras nepasirodys neeiliniame posėdyje, galima sakyti, kad jis nesidomi miesto reikalais arba kažko bijo“ – sakė Arvydas Garbaravičius.

Tuo tarpu Kauno meras Andrius Kupčinskas ankščiau yra minėjęs, kad neeilinis posėdis yra ne išeitis ir reikia išnaudoti įvairius kitus darbo būdus, tokius kaip jungtinių komitetų posėdžiai. Taip pat meras tikina, jog opozicija prieš rinkimus daro šou.

„Opozicijos reikalas šaukti, kad dangus griūva, bet dar nei rudeniniai lapai nekrenta“ – atsakė meras.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA