Kauniečiai sunerimo, kodėl virš miesto skraidė sraigtasparniai | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai sunerimo, kodėl virš miesto skraidė sraigtasparniai

Skaitytojų nuotr.

Vakar tarp 20 – 21 valandos į „Kas vyksta Kaune“ redakciją pradėjo plūsti susirūpinusių kauniečių laiškai, nes virš miesto pastebėti kariniai sraigtasparniai. Kauniečiai nerimavo, ar neprasideda karas. Nuraminame, tai tebuvo karinės pratybos.

„Nuo rugpjūčio 24 d. iki rugsėjo 17 d. Vokietijoje, Lenkijoje ir Baltijos valstybėse (Latvijoje, Lietuvoje, Estijoje) vienu metu vykstant tarptautinėms pratyboms „Kardų susikirtimas 2014“ (angl. „Saber Junction 2014), virš Lietuvos teritorijos arba kirsdami Lietuvos teritoriją skraido pratybose dalyvaujantys JAV kariniai sraigtasparniai UH-60 „Black Hawk“ ir karinai transporto lėktuvai C-130 „Hercules“ – portalui „Kas vyksta Kaune“ pranešė Krašto apsaugos ministerijos Viešųjų ryšių atstovė Viktorija Cieminytė.

Tai, ką vakar užfiksavo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai ir buvo karinės pratybos. Pasidomėjus paaiškėjo, jog sraigtasparniai buvo perkeliami iš vienos šalies į kitą. Skaitytojai taip pat pranešė, jog Rukloje iš sraigtasparnių su parašiutais iššoko kareiviai, tačiau tai taip pat buvo pratybų dalis.

„Šiuo metu vyksta įvairios pratybos. Vakar virš Kauno skraidė šeši amerikiečių „Black hawks” kariniai sraigtasparniai. Jie skrido iš Latvijos į Lenkiją. Jokio pavojaus kol kas tikrai nėra“ – tikino Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų viešųjų ryšių karininkas vyriausias leitenantas Andrius Dilda.

Pratybas „Kardų susikirtimas“ organizuoja JAV pajėgų Europoje vadavietė. Orlaivių judėjimai virš Lietuvos teritorijos tęsis iki rugsėjo 14 dienos. Praskrendančius sraigtasparnius ar lėktuvus bus galima stebėti virš Šiaulių, Kauno, Jonavos, Panevėžio, Marijampolės, Pabradės ir kt. miestų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA