Visuomenei pristatyti naujieji mikroautobusai | Kas vyksta Kaune

Visuomenei pristatyti naujieji mikroautobusai

R. Tenio nuotr.

Ilgai laukti naujieji mikroautobusai, pagaliau pristatyti visuomenei. Iš Vilniaus į Kauną atkeliavę naujieji maršrutiniai taksi į miesto gatves išriedės jau kitos savaitės pradžioje. Naujieji mikroautobusai pritaikyti įvairiems keleiviams bei pasirūpinta jų saugumu.

Kauniečiams šalia savivaldybės pristatyti pirmieji „Mercedes-Benz Sprinter“ žemagrindžiai mikroautobusai. Tai naujos kartos mašinos, nes bus patogiau važiuoti neįgaliems ir tėveliams su vaikų vežimėliais.

„Tai techniškai pažangios mašinos, nes jos ekologiškesnės ir bus draugiškos miestui. Taip pat tai šviesios, jaukios mašinos, kurios pritaikytos įvairiems žmonėms. Dėl to, jog mikroautobusai bus žemagrindžiai, keleiviams taps patogiau keliauti“ – kalbėjo „Kautros“ vadovas Linas Skardžiukas.

Naujausiais mikroautobusais bus galima kontroliuoti keleivių srautus bei stebėti ar vairuotojai atvyksta laiku. Iš viso naujuosiuose „mikriukuose“ yra 16 sėdimų vietų ir dar šešios stovimos. Įrengti stovai, leidžiantys laikytis ir važiuoti atsistojus. Taip pat įrengti saugos diržai, leisiantys žmonėms su negalia saugiai pasiekti savo kelionės tikslą. Prie saugumo prisideda ir įrengtos stebėjimo kameros, kurios apsaugos keleivius nuo vagysčių.

Šiuose „mikriukuose“ įrengtos baltos švieslentės, kurios leis keleiviams iš tolo atskirti, jog atvažiuoja būtent maršrutinis taksi, o ne miesto autobusas. Mat autobusų ir troleibusų švieslenčių raidės yra geltonos. Baltosios „LED“ švieslentės yra pirmosios Lietuvoje.

Taip pat komfortiškai važiuoti galės ir aukštaūgiai, nes naujieji mikroautobusai itin erdvūs.

„Net įlipus ir Arvydui Saboniui, dar liks vietos, nes padarytos aukštos lubos“ – juokavo transporto skyriaus vedėjas Steponas Vaičikauskas.

Beveik 20 mln, litų investicija atsiguls ant „Kautros pečių. Tikimasi, kad ši investicija bus miestiečių įvertinta ir mums atneš pelną“ – kalbėjo „Kautros“ vadovas Linas Skardžiukas.

Į gatves mikroautobusai išvažiuos 15 dieną

Naujųjų mikroautobusų keleiviai laukia jau nuo rugpjūčio pirmosios dienos, kai mieste buvo įvykdyta viešojo transporto reforma. Naująsias transporto priemones vairuos „Kautros“ vairuotojai, kurie turėtų pakeisti nusistovėjusią „mikriukų“ vairuotojų kultūrą. Valdininkai tikina, kad jau pirmadienį naujieji mikroautobusai išriedės į Kauno gatves.

„Beveik 20 mln, litų investicija atsiguls ant „Kautros pečių. Tikimasi, kad ši investicija bus miestiečių įvertinta ir mums atneš pelną“ – kalbėjo „Kautros“ vadovas Linas Skardžiukas.

„Kas vyksta Kaune“ redakcija primena, jog ne visi naujieji mikroautobusai vienu metu pasieks Kauno gatves. Senieji maršrutiniai taksi naujausiais bus keičiami pagal numerius. Tai reiškia, kad vienu metu 57–ojo numerio senuosius maršrutinius taksi pakeis naujieji. Vėliau 53-ąjį numerį pakeis naujieji maršrutiniai taksi, kol palaipsniui iki metų pabaigos bus pakeisti visi maršrutiniai taksi. Iš viso iki gruodžio mėnesio į Kauno gatves išriedės virš 70 naujų mikroautobusų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA