Nauji draudžiamieji ženklai – vairuotojams nė motais | Kas vyksta Kaune

Nauji draudžiamieji ženklai – vairuotojams nė motais

R. Tenio nuotr.

Nuo vakar Kauno vairuotojams drausminti pastatyti nauji draudžiamieji kelio ženklai, kurie, kaip tikėjosi miesto savivaldybės transporto ekspertai, padės sumažinti spūstis, kuriose stringa miesto viešasis transportas.

Tačiau idėja nuėjo „šunui ant uodegos“, nes vairuotojų įpročių taip lengvai nepakeisi.

Vairuotojai, nepaisydami ženklo „Automobilių eismas draudžiamas“, į Basanavičiaus gatvę suka tiek iš Taikos prospekto, tiek iš Radvilėnų plento.

Miesto savivaldybės eismo skyriaus vedėjo pavaduotojas Gintautas Degutis portalui „Kas vyksta Kaune“ teigė, kad vairuotojai neatkreipia dėmesio į naujai pastatytus ženklus, kurie įrengti dėl uždarytos Baranausko gatvės. Jis sako, kad problemų kiltų mažiau, jei vairuotojai iš Radvilėnų plento važiuotų į Petrausko gatvę ir tuomet suktų į Savanorių prospektą.

Tačiau vakar, ypač piko valandomis, Petrausko gatvė buvo užkišta jau nuo futbolo stadiono, o Radvilėnų plento kamštis prasidėjo Vydūno alėjos viduryje.

Tuo tarpu viešojo transporto keleiviai portalą informavo, kad autobusai, vykstantys per šią apylanką, nuo tvarkaraščio atsilieka pusvalandžiu ir ilgiau, dėl to tapo itin sunku planuoti keliones viešuoju transportu, kauniečiai priversti vėluoti į darbą ir mokymo įstaigas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA